NBA LIGA UKAZALA VELIKU ČAST LEGENDI: Predstavljen trofej "Kobi Brajant"!

Autor:

Sport

03.02.2022

19:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trofej koji se dodeljuje MVP-iju Ol-star utakmice nosiće ime Kobija Brajanta!

NBA LIGA UKAZALA VELIKU ČAST LEGENDI: Predstavljen trofej "Kobi Brajant"!

Foto: Printscreen/Twitter/SwishNBA_

Trofej Kobi Brajant

NBA liga redizajnirala je trofeje koje dodeljuje tokom Ol-star vikenda, a jedan od trofeja nazvan je po tragično preminuloj legendi ovog sporta, Kobiju Brajantu!

- U godini proslave NBA 75. jubilarne sezone, ova kolekcija Ol-star trofeja predstavlja kontinuirani rast i evoluciju naše igre - rekao je Kristofer Arena, šef partnerstva brendovima u NBA.

Trofeji su dizajnirani u partnerstvu sa umetnikom Viktorom Solomonom, a prvi put će biti predstavljeni tokom Ol-star vikenda u Klivlendu.

- Kroz našu saradnju sa Viktorom Solomonom, ovi trofeji uključuju duboko pripovedanje i ponovo promišljanje naših prethodnih Ol-star trofeja u modernoj estetici i sada služe kao novi standardi izvanrednosti koje će buduće generacije učesnika All-Stara nastojati da dostignu svake godine - dodao je Arena.

Foto: Tanjug/AP

Kobi Brajant

Solomonov rad, kako se navodi, u ovom prostoru uključuje njegov projekat "Literally Balling", u kome istražuje ikone i simbole košarke kao platforme za konceptualno pripovedanje.

- Redizajniranje Ol-star trofeja nam je dalo posebnu priliku da kreiramo nagrade za dogadjaje vredne energije i uzbudjenja koje trenutak stvara, istovremeno uvodeći vizuelni, estetski jezik cele kolekcije - rekao je Solomon.

- Ova prilika nam je takodje dala privilegiju i odgovornost da razvijemo potpuno novu siluetu dostojnu da bude nazvana 'The Kobe Bryant Trophy' za koju smo, u duhu njenog imenjaka, odbacili sve konvencije i izazvali sebe da preorijentišemo naše razmišljanje o košarci - dodao je on.

Foto: Printscreen/Twitter/@SportsCenter

Starteri na Ol-star utakmici

Ol-star utakmica NBA lige na programu je 20. februara u Klivlendu, a na njemu ćemo imati priliku da gledamo i našeg Nikolu Jokića!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading