AMERIKA OČIMA NE VERUJE: Šta uradi NIKOLA!

Autor:

Sport

01.02.2022

09:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MVP ostaje MVP. Potpuno je jasno šta srpski internacionalac pruža na parketima širom najjače košarkaške lige na svetu, ali rođeni Somborac, iako mu je tek 26 godina, zlatnim slovima ostaje upisan u analima NBA lige.

AMERIKA OČIMA NE VERUJE: Šta uradi NIKOLA!

Foto: Printscreen/Twitter/@NuggetsNationCP

Januar 2022. godine ostaće upamćen po podacima za koje niko u Americi nije verovao da će biti nadmašeni. Naime, poslednji put ovako nešto pošlo je za rukom legendarnom Karim Abdul Džabaru 1976. godine, a četiri i po decenije kasnije i ovaj rekord srušio je Nikola Jokić.

Na 16 odigranih mečeva tokom januara, ekipa Denvera je ostvarila 11 trijumfa u 16 odigranih mečeva, a na svima najdominantnija figura bio je, niko drugi do srpski reprezentativac ostvarivši čak šest tripl-dabl učinka.

 

 

Jokić je prosečno beležio 26,6 poena, 13,2 skoka, devet asistencija, a sve uz "ludačke procente" šuta. Iz igre je šutirao čak 60,1 odsto, sa slobodnih bacanja visokih 88%, dok su i njegovi procenti za tri poena (43,1) izuzetno dobri za jednog centra.

Kada je reč o ostvarenom rekordu treba naglasiti da je nakon već pominjane 1976. godine i Karim Abdul Džabara, Nikola Jokić postao prvi košarkaš koji je u jednom kalendarskom mesecu zabeležio preko 400 poena, 200 skokova i 100 asistencija.

 

 

I kao što smo na početku ovog teksta napisali, MVP ostaje MVP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading