POČETAK KRAJA ŽELJKOVOG PARTIZANA? Pozovi Smita i sruši crno-bele!

Autor:

Sport

21.01.2022

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaostali meč 13. kola regionalne ABA lige doneo je verovatno i najveće iznenađenje u ovosezonskom takmičenju najboljih košarkaških timova na eks-Ju prostoru.

POČETAK KRAJA ŽELJKOVOG PARTIZANA? Pozovi Smita i sruši crno-bele!

Foto: Starsport

Košarkaši Mege u dvorani „Aleksandar Nikolić“ savladali su apsolutnog favorita, ekipu Partizana rezultatom 93:90, a odlučujuće poene, šutem za tri poena svega par sekundi pre poslednjeg sudijskog zvižduka postigao je Dejšon Skuči Smit. Smit, toliko omraženo prezime kod pristalica crno-belih boja...

Ovde se moramo i malo vratiti u prošlost...

Pre gotovo punih osam godina, proleće u Beogradu i završni turnir regionalnog košarkaškog takmičenja okupio je u najvećoj dvorani na Balkanu beogradske Večite rivale i u tom momentu, smatralo se, potpune autsajdere iz Zagreba Cibonu i Cedevitu. Činilo se da crveno i crno-beli imaju otvoreni put ka finalu i potencijalnom trofeju, ali...

Prvo je ekipa koju su predvodili Branko Lazić, Boban Marjanović, Marko Simonović, Luka Mitrović, Tadija Dragićević, Čarls Dženkins,..., poklekla pred „vukovima a Tuškanca“ (70:75), da bi se pred „večitim šampionom“ iz Humske isprsio jedan Smit.

U tom momentu ekipa trenera Duška Vujoševića dičila se sa 12 uzastopnih titula nacionalnog šampiona, a na nivou regiona osvojila je šest šampionskih prstenova u ukupno sedam odigranih sezona (dominaciju je prekinuo jedino „ponos Izraela“ u sezoni 2011/12). Moćan tim predvođen Bogdanom Bogdanovićem, Aleksandrom Pavlovićem, Nikolom Milutinovim, Milenkom Tepićem i internacionalcima Žofrijem Lovernjom i Davisom Bertansom, počekom poslednje deonice imao je čak 11 poena prednosti (73:62). Međutim, u poslednjih par sekundi meča crno-beli su ušli sa svega poenom prednosti. nakon promašaja Bogdanovića, lopta je stigla do Nolana Smita koji je u preostale četiri sekunde pretrčao teren, na desetak metara od koša podigao se na skok šut i... Pogodio je. Bio je to pogodak ne samo za oproštaj od velikog finala i novog trofeja, već pogodak koji je najavio najcrnje dane u poslednje četiri decenije Košarkaškog kluba Partizan.

 

 

Iako su košarkaši Partizana te sezone uspeli da stignu do trofeja u nacionalnom šampionatu, u narednim godinama, ne samo da su glavni trofeji „stanovali“ daleko od Humske, već ovaj kolektiv neretko nije uspevao ni da stigne do završnih borbi za pehare. Za rubruku „verovali ili ne“ svakako je podatak da su crno-beli od šokantnih poena Nolana Smita samo tri puta uspevali da stignu do finala plej-ofa nacionalnog šampionata Srbije, dok im je u okvirima regiona polufinalna runda bila maksimalni domet.

Sve navedeno trajalo je do početka aktuelne sezone kada je Partizan prvo u svoje redove vratio prekaljenog trenera, izvesno i najtrofejnijeg evropskog stručnjaka Željka Obradovića, a zatim i veliki broj evroligaških košarkaša koji su mogli da garantuju povratak na utabane taze uspeha. Nije crno-bele uzdrmao, ali je svakako zaboleo, poraz u Večitom derbiju. Kiks protiv ljubljanske Cedevita Olimpije, upravo je tako i shvaćen, kao kiks, ali je zato gore pomenuti poraz od Mege u beogradskom hramu košarke upalio alarm u Humskoj, dok je prezime končnog egzekutora kod pristalica Partizana samo probudilo ružna sećanja, ali i podstaklo sumnje u (ne)postojanje kvaliteta aktuelnog rostera.

Smit, nakon Smita! Vreme će pokazati postoji li opravdani razlog za strahove, ili je sve samo igra sudbine i slučajna koincidencija.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (2)

Loading
Milan Sd

21.01.2022 17:44

Crno beli rumeni puko..

bane

22.01.2022 08:33

I šta je poenta ovog teksta sem što ne voli Partizan dotični novinar.