PARTIZANOVO SAMOUBISTVO U PIONIRU: Panter ne može sam, Mega trojkom u poslednjim trenucima ŠOKIRALA crno-bele!

Autor:

Sport

20.01.2022

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana poraženi su od Mege sa 93:90 u odloženom meču 13. kola ABA lige u dvorani "Aleksandar Nikolić".

PARTIZANOVO SAMOUBISTVO U PIONIRU: Panter ne može sam, Mega trojkom u poslednjim trenucima ŠOKIRALA crno-bele!

Foto: Starsport

Kevin Panter tokom meča sa Megom

Crno-beli su izgubili trojkom Skočija Smita na šest sekundi pre kraja utakmice, iako su prethodno nadoknadili veliki minus u poslednjem kvartalu susreta.

Megu je do trijumfa vodio Rus Rižencev sa 20 poena i sedam skokova, dok je Panter predvodio sve strelce sa 24 koša i sedam uhvaćenih lopti.

Prvo poluvreme je bilo izuzetno efikasno, a u takvoj igri bolje se snašla gostujuća ekipa. Mega je čvrsto preuzela vođstvo već u drugoj četvrtini, a na veliki odmor je otišla sa viškom od devet poena - 55:46.

 

 

 

 

Slična situacija na parketu viđena je sve do sredine završnog kvartala. Izabranici trenera Jovanovića vodili su tada sa deset koševa (80:70), ali su crno-beli napravili seriju od 9:0 koju je kompletirao Kevin Panter svojom četvrtom trojkom (80:79). Ipak, nakon tajm-auta, gosti su nanizali pet poena, zaključno sa zakucavanjem Boriše Simanića, pa su se još jednom odlepili na plus šest - 85:79.

 

 

Mega je, na taj način, odbila napade "Parnog valjka", a kada je Simanić dao trojku na nešto više od dva minuta do kraja činilo se da je sve gotovo (81:90). Ipak, onda je u seriju ušao Kevin Panter, spojio je šest koševa, na šta se nadovezao i Lesor za izjednačenje - 90:90.

Poslednji napad rešio je Smit pogotkom van linije 6,75, za iznenađujući trijumf Mege!

 

 

Partizan je upisao treći poraz na Jadranu, uz 13 pobeda, dok je Mega posle 14 odigranih duela zabeležila polovičan učinak (7-7).

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading