BEOGRAD PONOVO DOMAĆIN F4 EVROLIGE: Da klubovi biraju, dileme ne bi bilo!

Autor: Republika

Sport

11.01.2022

08:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da se u ime Grada Beograda zvanično obratio Evroligi i iskazao interesovanje da srpska prestonica ove ili narednih godina ponovo bude domaćin „Fajnal-fora”, završnog turnira Evrolige.

BEOGRAD PONOVO DOMAĆIN F4 EVROLIGE: Da klubovi biraju, dileme ne bi bilo!

Foto: Tanjug/AP

Real osvojio Evroligu kada se F4 igrao u Beogradu 2018. godine

Vesić je precizirao da se juče zvanično obratio Evroligi i podsetio da je Beograd 2018. godine bio domaćin ovog turnira koji je ocenjen kao najbolje organizovan. 

Da pitate danas klubove u Evroligi gde žele da igraju, pobeđuje Beograd zato što su se svi dobro proveli i imaju lepo sećanje na taj turnir - rekao je Vesić za TV Prva.

Vesić je rekao da ne zna kakve su šanse zbog pandemije i naveo da je Srbija otvorena zemlja u koju mogu svi da dođu, u kojoj se sportistima ne zabranjuje dolazak, te da smo „zemlja koja pronalazi mere između čuvanja javnog zdravlja i toga da radimo i živimo”.

- Mislim da nam šanse nisu male i nadam se da bismo već i ove godine mogli da budemo domaćini. Oni sada vode računa o tome da završni turniri ne mogu da budu u zemljama gde postoje veća ograničenja. U svakom slučaju, ako to ne bude ove, biće narednih godina - rekao je Vesić i dodao da je Beograd ove godine domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici.

Republika

Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

To je, dodao je, najveći medijski sportski događaj ove godine u svetu, koji će se prenositi u više od 170 zemalja od 18. do 20. marta. 

Bilo bi lepo, naveo je, kada bismo bili domaćini i završnog turnira najbolje evropske košarke.

- Borim se i želim da svake godine imamo jedno veliko takmičenje u Beogradu, to je dobra promocija sporta, turizma, ali i promocija našeg grada - zaključio je Goran Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading