PREKIDA SE EVROLIGA? Doneta konačna odluka!

Autor:

Sport

03.01.2022

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao grom iz vedra neba pre nekoliko dana pojavila se informacija da bi evroligaško takmičenje moglo da bude suspendovano na nekoliko nedelja usled sve većeg broja igrača koji su "izbačeni iz koloseka" usled virusa COVID-19.

PREKIDA SE EVROLIGA? Doneta konačna odluka!

Foto: KK Crvena zvezda

Na osnovu važećeg pravilnika o takmičenju, usled pogoršane epidemiološke situacije, svaka ekipa ima mogućnost da odloži do najviše tri susreta evropskog elitnog košakraškog takmičenja, a u slučaju da i nakon toga nerma na raspolaganju barem osam košakraša, meč se registruje službenim rezultatom 20:0 u korist protivnika. Istovremeno svi odloženi susreti moraju biti odigrani do kraja regularnog dela takmičenja, odnosno do 14. aprila 2022. godine.

S‚obzirom na sve veći broj zaraženih igrača Evroliga je odlučila da se period karantina smanji, tako da će on u odnosu na ranijih 14 dana iznositi svega sedam, a istovremeno se očekuje da u ovom momentu bord Evrolige neće raspravljati o suspenziji takmičenja.

 

 

Konačnu odluku Evroliga će doneti u utorak 4. januara, a odluke će zavisiti i od protokola koje nameću pojedinačne zemlje.

Treba i napomenuti da je usled identičnih problema NBA liga nedavno dužinu trajanja karantina sa deset, svela na svega šest dana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading