SRBIJA PONOVO NA KROVU SVETA? Svetislav Pešić ŠOKIRAO - ovo nije odgovor koji smo očekivali!

Autor:

Sport

01.01.2022

09:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Svetislav Pešić se sa velikim ambicijama vratio na "mesto uspeha", a sada je dao odgovor na pitanje koliko je realno da naša reprezentacija bude ponovo na "krovu sveta".

SRBIJA PONOVO NA KROVU SVETA? Svetislav Pešić ŠOKIRAO - ovo nije odgovor koji smo očekivali!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Svetislav Pešić je sa selekcijom Jugoslavije postao svetski šampion 2002. u Indijanapolisu, ali su se moge stvari od tada promenile...

- To pitanje zanima naše navijače, kada sam ja došao odmah su zahvaljujući rezultatima koje sam postizao tokom karijere stigle želje za najvišim ciljevima i medaljama. Kako sam već rekao to je proces, ne izbegavam da kažem to, najsrećniji bih bio da budem kao Piksi koji je rekao da ćemo se kvalifikovati za Katar. To je lepo što je on rekao, on je mlad, veruje u svoje igrače isto kao i ja. Velika je razlika što se danas promenilo mnogo toga jer ono što smo imali u košarci smo izgubili i sada je to fudbal preuzeo. Za mene se nikada nije postavljalo pitanje da li igrači žele da igraju za reprezentaciju, a u fudbalu moraš da igraš. Nema otkazivanja. Tadić ili Mesi kada dođu u Buenos Ajres iz Barselone ne mogu tek tako da kažu da su povređeni već ih pregleda komisija i utvrdi to. Kod nas se ništa ne zna, igrači otkazuju bez objašnjenja jer ne postoji nikakav red. O tome se dosta piše i priča, mi smo imali kvalifikacije u novembru, 25. smo igrali sa Letonijom, tog dana i 26. su igrali Fenerbahče i Efes, takođe i Crvena zvezda i Bajern gde su mnogi naši reprezentativci i kandidati poput Lučića, Jaramaza i ostale da ne preskočim sad nekoga, oni su i pored želje bili sprečeni, tj. nije im dozvoljeno. Teško je govoriti iz ove perspektive i biti optimista, jer prvo moramo da vidimo sa kakvom ćemo reprezentacijom da igramo- rekao je Svetslav Pešić u intervjuu za "b92.net".

Republika

Foto: Starsport

Avramović i Pešić

Iskusni stručnjak je govorio na temu otkaza koja zna da uzdrma reprezentativnu košarku.

- Ja to nisam prihvatio kao problem već kao izazov, da vidim da li mogu da funkcionišem i koliki je maksimum koji mogu da izvučem. Siguran sam u moju posvećenost i igrača koji će se odazvati pozivu. U sportu posvećenost i maksimum koji daješ je obaveza ali ti ne garantuje ništa. Uspeh na zavisi samo od tebe već i od ostalih, jer i oni igraju. Mi, naravno, uz sav respekt prema svim budućim protivnicima mi moramo pre svega da gledamo kako mi da se organizujemo i kako mi možemo da se izvučemo iz komplikovane situacije i da se spremimo za medalje. Ja ne znam kako je u drugim državama, ali ovde najmanje što se očekuje je zlatna medalja.

Kako kaže naš narod "sve nam je neuspeh ako nismo prvi"...


- Hahahaha, da, sve je neuspeh ako nisi prvi. Ne znam uvek koji su to argumenti, ali znate kako, to je i razlog zbog čega nemamo mnogo argumenata ali imamo neko ludo verovanje i osvojimo neku zlatnu medalju- rekao je Pešić za "b92.net".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading