Vujošević nakon dobijenog spora sa crno-belima: TIH 100.000 EVRA SU MI POTREBNI ZA TRANSPLANTACIJU!

Autor: Blic

Sport

21.12.2017

17:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofejniji trener u istoriji KK Partizan Duško Vujošević dobio je sudski spor na BAT-u protiv kluba iz Humske, čime je naloženo crno-belima da isplate aktuelnom selektoru BiH 113.000 evra u narednih nedelju dana.

RepublikaFoto: Starsport
Vujošević: Dao sam svoje zdravlje Partizanu

Nekadašnji trener Partizana čitavu stvar u vezi sa dugovanjem objasnio je za "Blic".

- Ko prati situaciju oko toga duga koji Partizan godinama ima prema meni i generalno oko ponašanja kluba prema meni u tom segmentu, nema potrebe za neko veliko objašnjenje. Kada sam oteran iz Partizana, Nikola Peković je tada bio predsednik i u ime kluba potpisao je obavezu da pare koje su mi ostali dužni, a koje nisam naplaćivao zbog teške finansijske situacije, jer sam davao prioritet igračima u naplati koja ni prema njima nije bila redovna. Nisam mogao da ih naplaćujem imajući takav odnos prema tadašnjem timu i tadašnjem Partizanu, sam sebe sam stavljao na poslednje mesto i spreman bio da besplatno radim. Nisam spreman da me besplatno oteraju, pogotovo što drugi nisu radili besplatno. Ta dugovanja prema meni su stara sedam-osam godina i umanjena su za određenu sumu zbog kazni, skidanja sakoa i davanja izjava, i postupanja u odbrani tog kluba, a podeljena su i na rate bez ikakvih kamata - počeo je Vujošević priču za Blicsport.

Vujošević je rekao da je klub ranije puštao lažne informacije u javnosti prema kojima su dve strane postigle sporazum i neće morati sudskim putem da rešavaju spor.

- Klub je pravio razne mahinacije. Račun bude slobodan da legnu pare od glavnih sponzora, a oni su BAT-u dostavljali lažne izjave da smo se sporazumeli da bi dobili 10-15 dana da FIBA proveri tu informaciju, i da za to vreme dobiju pare od sponzora kojima bi dovodili igrače i isplaćivali ih. Predsednik kluba Ostoja Mijailović je kada je došao najavio da će da popriča sa mnom i pokuša da napravi neki plan skraćivanja, što nije uradio, a i da je popričao, ne bi promenio ništa. Krajnje je nemoralno posle svega što sam uradio za Partizan, i kako se KK Partizan poneo prema meni, da je dozvolio da naplaćujem pare preko BAT-a i da se od toga pravi loša moralna priča. Oni da su imali imalo ljudske obaveze, ako su već morali da me sklone i smenjuju, što sam podneo kako sam podneo, mogli su makar taj finansijski deo da ispoštuju - dodaje Vujošević za "Blic".

Vujošević se osvrnuo i na predsednika kluba iz Humske Ostoju Mijailovića.

Predsednik kluba je taj koji zajedno sa Upravnim odborom i ljudima iz rukovodstva treba da obezbedi sredstva. Verujem da je gospodin i kao član Napredne stranke, što mu daje predznak da je ozbiljan čovek, sagledao obaveze pre nego što je preuzeo dužnost. Uzimajući klub je uzeo i sve obaveze koje treba da ispuni, uz određene dogovore, možda i neka kašnjenja, uz pomoć ljudi koji vole Partizan. Nije njegov posao da pokušava da kreira u javnosti sliku o meni kao da sam neko ko ucenjuje klub jer 10 godina pošto je trebalo da dobijem te pare, tražim jedan deo koji sam dobio zahvaljujući BAT-u, instituciji FIBA, koji obezbeđuje da ugovori budu poštovani. Finansijske obaveze se ne poštuju, pričao sam da bih obavestio ljude koji vole Partizan, kako se klub ponaša prema meni i davajući im određen prostor da izvrše neku vrstu pritiska na Upravu, da ne dolazimo do ovih situacija - rekao je nekada trofejni trener crno-belih.

- Gospodin Ostoja, kako su ga nazvali neki, govori da pokušava da napravi normalan klub. Takav klub mora da izvršava svoje obaveze, mora da bude svestan koliko sam uradio za Partizan i to pokaže tako što treba da pokuša da "ispegla" situaciju koliko je moguće i da već napravljenu štetu proba da sanira, a ne da pokuša da kreira javnost da ne može da radi svoj posao i da novi tim ne može da funkcioniše zbog toga što pare koje sam krvavo zaradio dajući sve od sebe, dajući zdravlje za rezultate koje smo postigli - ne treba da dobijem. Mislim da je svima koji malo razmišljaju i bez ovog mog objašnjenja jasno o čemu se radi. Znam da je situacija teška, ovom sastavu Partizana, klupskom, sa trenerom Nenadom Čankom na čelu i igračima, želim stvarno dobro. Navijam kad gledam njihove utakmice, ne u hali nego kod kuće, i moja familija navija za njih, Partizan je deo mog života i to sigurno neće određivati ili definisati Ostoja. - poručuje Vujošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading