JEDAN JE ZORAN SLAVNIĆ! Moka kao i uvek bez dlake na jeziku - iskreno o Čoviću, Radonjiću i VASKRSNUĆU Partizana!

Autor:

Sport

01.01.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde okončali su tekuću 2021. godinu sa tri trofeja u svojim vitrinima (KLS, ABA liga i Kup Radivoja Koraća), a shodno igrama u novoj sezoni, četa Dejana Radonjića je željna novih uspeha. Situaciju u klubu sa Malog Kalemegdana, u ekskluzivnom razgovoru za naš portal, analizirao je legendarni košarkaš crveno-belih Zoran Slavnić.

JEDAN JE ZORAN SLAVNIĆ! Moka kao i uvek bez dlake na jeziku - iskreno o Čoviću, Radonjiću i VASKRSNUĆU Partizana!

Foto: Starsport

Zoran Moka slavnić i Dejan Radonjić

Moka je poznat kao neko ko svoje stavove iznosi "bez dlake na jeziku", a tako je bilo i ovog puta. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje odao je priznanje predsedniku Zvezde Nebojši Čoviću na postignutim rezultatima, ali je uputio niz kritika, posebno kada se radi o strategiji razvoja kluba.

Izabranici crnogorskog stručnjaka minulu sezonu u Evroligi okončali su na pretposlednjem mestu, ali su novu započeli iznad očekivanja, sa nekoliko iznenađujućih pobeda.

- Šta da vam kažem, a da već nije rečeno. Kada treba da se priča, uvek pozovete mene, jer niko drugi ništa ne sme da kaže - počeo je Zoran Slavnić razgovor za naš portal, a potom se osvrnuo na sveprisutan alibi kada je reč o elitnom košarkaškom takmičenju.

- Kada je moja Zvezda u pitanju, govorim iz srca, nikome se nikada nisam nudio. Uvek će biti priča o malim budžetima, uprkos bogatim klubovima u Evroligi, pa je vađenje na taj tzv. hendikep uvek prisutan. 

Crveno-beli već godinama osvajaju pehare, kako na domaćoj, tako i na regionalnoj sceni, a Moka je podvukao da je i za uspehe i neuspehe zaslužan samo jedan čovek - predsednik Nebojša Čović.

- Računaju se samo trofeji, a tu ne možemo Čoviću zameriti ništa! On je sve i svja u klubu, pita se za sve. On je već najavio da će da ide, a taj koji dođe moraće da ponovi ono što je njemu pošlo za rukom u prethodnih deset godina. Možemo da govorimo o igračima, treneru, ali Čović je tamo gazda. Pitao sam ga zašto je vratio Radonjića, odgovorio mi je zbog uspeha. 

Republika

Foto: Starsport

Čović vratio trofeje na Mali Kalemegdan

U Partizan se početkom nove takmičarske godine vratio trofejni stručnjak Željko Obradović, a nekada sjajnog plejmejkera smo upitali da uporedi crno i crveno-bele, a on je izneo zamerku koja važi za oba "Večita rivala" i tiče se (ne)ukazivanja šanse mladima.

- Ove sezone se Partizan pojačao, stigao je Obradović, Zvezdi će biti daleko teže, a to da li će biti uspešna ilči ne, opet zavisi od trofeja, jer je realan domet u Evroligi od 12. do 16.mesta. Ono što mene zanima jeste pravac u kome će ići oba kluba. Poznat sam po tome da sam kao trener forisirao mlade igrače, ali ja sam bio trener pre 216 godina - u svom prepoznatljivom stilu je naveo Moka, a zatim je poentirao:

- Na kraju, da ponovim ne nudim se ja nikome, a što me nema u Pioniru, pa da je neko ne bi rekao: "Evo kako brinu o legendama", što naravno nije tačno - zaključio je naš proslavljeni košarkaški as.

Podsetimo da je 72-godišnji Beograđanin tokom igračke karijere punih deset sezona nosio crveno-beli dres (1967-1977), a za to vreme je uspeo da osvoji dve titule prvaka Jugoslavije, tri kupa, kao i Saporta Kup 1974. godine. Potom se posvetio trenerskom pozivu, sa klupe je predvodio oba Večita rivala, a kao selektor je doživeo debakl sa reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu 2007. godine, mada je postavio temelje selekcije sa kojom je dve godine kasnije Dušan Ivković stigao do srebra u Poljskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Lale

01.01.2022 12:22

Mnogo se pravi pametan a nikakav uspeh kao trener nije ostvario. To sto je dao sansu nekim igracima dok su bili mladi ali trofeja nigde. Tako se i onaj Jakovljevic hvali da je otkrio Bogdanovica a isto nema nikakvog rezultatskog uspeha