PANTEROV ČAS KOŠARKE U PARIZU: Obradovićeva LEKCIJA Koleu - nova pobeda crno-belih u Evrokupu! (VIDEO)

Autor:

Sport

08.12.2021

21:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su u 6. kolu Evrokupa ekipu Metropolitana u Parizu rezultatom 89:82.

PANTEROV ČAS KOŠARKE U PARIZU: Obradovićeva LEKCIJA Koleu - nova pobeda crno-belih u Evrokupu! (VIDEO)

Foto: Twitter/KK Partizan NIS

Crno-beli su ostvarili peti trijumf u drugom po rangu evropskom takmičenju, a u narednoj rundi u Beograd stiže Slask.

Što se tiče duela u "gradu svetlosti", izabranici trenera Željka Obradovića uspeli su da trijumfuju nošeni sjajnom podrškom "Grobara". Duel su prelomili tek u drugom delu poslednjeg kvartala, kada su posle koša Ledeja stekli dvocifreni višak - 85:74.

Već tada, na tri minuta pre kraja, bilo je jasno da će Francuzi doživeti i treći poraz u Evrokupu, a Beograđane je tokom celog meča nosio sjajni Kevin Panter.

Amerikanac sa srpskim pasošem je susret okončao sa 28 poena, a pratio ga je Ledej sa 15 (pet skokova). U poraženom sastavu, istakli su se Horsbi sa 22, odnosno Mišino i Hanter sa po 16 koševa.

Tok okršaja iz Pariza mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Metropolitan - Partizan 82:89 (28:23, 25:27, 15:18, 14:21)

Kraj susreta, pobeda Partizana rezultatom 89:82!

9. minut - Madar pa Ledej! Prva dvocifrena prednost za ekipu Partizana na meču (85:74), čini se da su crno-beli prelomili meč u pravom momentu, na oduševljenje mnogobrojnih "Grobara" u francuskoj prestonici! Niz gostiju presekao je Mišino, preciznim pokušajem sa distance - 77:85.

7. minut - "Parni valjak" sa sedam poena razlike u završnicu susreta (81:74), izuzetno tvrda igra u četvrtoj četvrtini.

5. minut - Zlata vrednu trojku za Parižane dao je Kamings! Partizan je imao najvećih "plus osam" posle poena Koprivice iz ofanzivnog skoka (71:79), ali je u pravom momentu odgovorio nekadašnji as ruske Lokomotive.

3. minut - Bolji početak završne deonice Partizana! Dangubić je dao trojku, Panter je pocepao mrežicu sa poludistance, a zatim je sjajno pronašao Madara, a ovaj Koprivicu - 71:77!

1. minut - Panter nije realizovao napad za gostujući tim na startu odlučujuće četvrtine, ali su na drugoj strani pogrešili i košarkaši Metropolitana. Potom je poentirao Smailagić, iz igre dva na dva, baš kao i Kamings na drugoj strani - 70:70!

Nakon tri deonice egal u Parizu - 68:68!

 

 

10. minut - Odličnu defanzivu gostiju zakucavanjem je krunisao Dangubić (68:68), Mišino je promašio pokušaj u poslednjem napadu u trećem kvartalu!

 

 

9. minut - Aleksa Avramović je svojim 12. poenom doneo egal crno-belima (66:66), koji nisu uspeli da zagrade koš posle promašaja Kamingsa za tri. Klub iz Humske je kažnjen od strane Konatea (68:66)...

7. minut - Metropolitan održava prednost, poenima Avramovića Partizan je sustigao rivala na pola koša minusa - 65:64.

5. minut - "Smajli" je vezao i drugi pogodak van linije 6,75 (60:58), odgovorio je Fat, pa i odlični Hanter, Parižani ponovo imaju prednost (63:60).

3. minut - Partizan je ponovo poveo u Parizu trojkom Smailagića, kome je asistirao Zagorac - 57:56!

1. minut - Drugi deo igre svojim poenima otvorio je Vins Hanter, uz faul, ali nije pogodio dodatno slobodno bacanje. Panter je nastavio tamo gde je stao u prvih 20 minuta - ima već 20 poena!

 

 

Kraj prvog poluvremena, Metropolitan ima tri poena viška - 53:50!

 

 

10. minut - Prvi deo igre okončao je Horsbi novim poenima sa linije penala (53:50), dok je poslednji napad Partizana propustio da iskoristi Dalas Mur.

9. minut - "Parni valjak" je još jednim košem Smailagića stekao tri poena viška (43:46), ali uzvratio je Hanter trojkom za novo izjednačenje - 46:46. Zatim je Madar bio polovičan sa penala, Mišino je Metropolitanu doneo novo vođstvo (48:47), što je anulirao Dangubić!

7. minut - Nešto angažovaniju odbranu zaigrali su Beograđani, što je automatski rezultovalo preokretom, nakon što su precizni bili Ledej i Mur - 43:44!

5. minut - Izuzetno važne poene dao je Smailagić, uz faul, ali je Kotežanac promašio dodatno slobodno bacanje, pa je na semaforu stajalo 37:36. Uzvratio je Kamings, a potom je nekadašnji as Golden Stejta izveo monstruozno zakucavanje za 39:38...

3. minut - Novih pet koševa je spojio Hornsbi, koji je nerešiva enigma za odbranu Beograđana (33:26), Željko Obradović je potom zatražio tajm-aut, nakon koga je Panter iznudio tri slobodna bacanja. Amerikanac sa srpskim pasošem je stigao do 18 koševa, ali je Hanter lakim poenima domaćinu vratio "plus šest" - 35:29. Ipak, Ledej i Madar, koji je pogodio šut van linije 6,75, vratili su crno-bele na minimalan zaostatak (35:34).

1. minut - Odlična odbrana Partizana na startu druge deonice, Zagorac je pronašao Madara, a ovaj Pantera, koji je pogodio novu trojku za 28:26!

Posle prvih deset minuta igre Metropolitan vodi sa 28:23!

 

 

10. minut - Nastavljen je revolveraški obračun u Parizu! Horsbi ima deset poena, Panter je već na 12, a prvi kvartal okončao je novim poenima Mišino...

9. minut - Mišino je odličnim ulazom smanjio vođstvo Partizana (15:17), zatim je Panter dao svoj osmi poen, pa još dva penala - 17:21! Ipak, francuski tim je tada napravio seriju od 7:0, redom su pogađali Halilović, Si i Mišino, domaćin vodi rezultatom 24:21!

7. minut - Avramović je pogodio jedno od dva slobodna bacanja, dok je na drugoj strani Hanter bio precizan u oba navrata. "Parni valjak" je potom uvećao prednost trojkom Ledeja (17:13), a onda je Panter promašio otvoren šut kojim su gosti mogli da steknu osetniju razliku...

5. minut - Razigrao se Kevin Panter, uspeo je da postigne već šest koševa, Francuzi su smanjili zaostatak preko Kamingsa - 11:12.

3. minut - Avramović je postigao prve poene na meču, bio je precizan van linije 6,75, a odgovorio je Hanter (2:3). Crno-beli su potom poentirali preko Pantera i Ledeja, ali Horsbi je Metropolitanu doneo preokret sa dve vezane trojke (8:6)!

1. minut - Partizan nije uspeo da iskoristi prvi napad, na drugoj strani Konate je promašio šut za tri poena, a potom je neprecizan sa distance bio i Kevin Panter...

 

 

Počinje meč u Francuskoj

 

 

Crno-bele očekuje neugodno gostovanje u Francuskoj, gde će pokušati da stignu do pete pobede u okviru grupe A drugog po rangu evropskog takmičenja. Parižani su do sada slavili oba puta na domaćem parketu, a imaju skor od tri pobede i dva poraza.

Oba tima su napravila dobru uvertiru za šestu rundu Evrokupa. Metropolitan je deklasirao Šole sa 97:62, dok je "Parni valjak", zahvaljujući preciznom izvođenju penala Uroša Trifunovića, ostvario tesan trijumf u Laktašima, protiv Igokee (70:68).

Francuski i srpski tim sastali su se ove godine u okviru Top 16 faze, a Metropolitan je u oba navrata bio bolji od Partizana. Crno-beli sa Željkom Obradovićem jure "osvetu", a tok susreta iz prestonice Francuske možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading