MISTERIJA KONAČNO OTKRIVENA: Poznato ko je i zašto UBIO Harisa Brkića!

Autor:

Sport

08.12.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro će se navršiti 21. godina od ubistva košarkaša Partizana Harisa Brkića, koji je stradao 12. decembra 2000. godine na parkingu ispred hale "Pionir", nakon što je napustio trening crno-belih.

MISTERIJA KONAČNO OTKRIVENA: Poznato ko je i zašto UBIO Harisa Brkića!

Foto: Starsport

Haris Brkić

U zvaničnom izveštaju se tada navelo da je Brkić pokušao da se suprotstavi lopovima koji su mu obijali kola na parkingu ispred hale, prenosi Informer.

Brkić je kobnog dana nešto ranije završio trening i izašao je iz hale, kada je na parkingu spazio Mirka B. i Čedu Č. kako mu obijaju automobil. On ih je pojurio, a njih dvojica su zapucala ka njemu i usmrtila ga.

Foto: Starsport

 

Kako prenosi pomenuti izvor, jedan od napadača, Mirko B. nekoliko godina kasnije je ubijen u obračunu sa policijom, dok je drugi napadač, Čeda je izvršio samoubistvo.

Sve ovo je otkrio Bojan T., lični kurir vođa "zemunskog klana". Njemu je detalje oko ubistva slavnog asa crno-belih otkrio lično Dušan Spasojević zvani Šiptar, tadašnji vođa opake beogradske kriminalne organizacije.

-  Pitali smo Spasojevića šta se desilo sa Brkićem i onda nam je sve ispričao. Haris je, prema Dućinoj priči, na dan ubistva nešto ranije izašao iz hale i na parkingu zatekao Mirka B. i Čedu Č. (puna imena i prezimena poznata redakciji, prim. aut.) kako mu obijaju auto, mislim da je to bio novi 'golf'... Haris je pokušao da ih spreči, zaleteo se na njih, a ova dvojica su povadili pištolje i upucali ga. Brkić je tri dana kasnije umro u bolnici... Spasojević nam je tada rekao i da su 'Mirko i Čeda ubili košarkaša zbog auta koji bi mogli da prodaju za par hiljada maraka, a da onda glume neke opasne krimose'. Nazvao ih je pilićarima, čak je pomenuo i da bi trebalo da ih 'smirimo', da se slučajno ne usude i na nas da udare. Posle o njima više nije bilo reči - objasnio je izvor za "Informer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading