OD NAJVEĆEG TALENTA DO ZATVORA: Priča Dragana Labovića koji je PISMOM Dudi Ivkoviću šokirao Srbiju

Autor:

Sport

07.12.2021

13:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbiju je danas obišla best da je bivši srpski košarkaš Dragan Labović uhapšen nakon incidenta u kojme je oduzeo taksisti vozilo. Pre ovog nemilog događaja, Srbija je Labovića pamtila kao solidnog košarkaša sa bogatom klupskom karijerom.

OD NAJVEĆEG TALENTA DO ZATVORA: Priča Dragana Labovića koji je PISMOM Dudi Ivkoviću šokirao Srbiju

Foto: Starsport

Dragan Labović

Labović je košarkom počeo da se bavi u rodnom Prokuplju, da bi 1999. godine prešao u Zdravlje iz Leskovca gde je proveo proveo tri godine, kada ga je primetio Ratko Radovanović, tadašnji sportski direktor FMP-a, i pozvao ga da pređe u klub iz Železnika.Za prvi tim FMP-a kao jednog od najboljih mladih talenata. U jadranskoj ligi je je debitovao u sezoni 2003/04.

Prvu pravu seniorsku šansu dobio je u Borcu iz Čačka, koji je u to vreme bio filijala FMP-a i služio je za razigravanje talentovanih igrača iz Železnika.

U Čačku je proveo sezonu 2005/06, igrajući pod trenerom Milovanom Stepandićem.Nastupajući u dresu Borca, Labović je dobio nagradu za najkorisnijeg igrača Naše Sinalko lige u sezoni 2005/06.

Foto: Starsport

 

Leta 2006. se vraća u FMP i počinje da dobija veću minutažu kod trenera Vlade Vukoičića. U sezoni 2006/07. u Jadranskoj ligi beleži prosečno 9,1 poen po meču i sa klubom stiže do finala ovog takmičenja, gde su poraženi od Partizana. 

U februaru 2007. sa FMP-om osvaja Kup Radivoja Koraća. U narednoj 2007/08. sezoni pruža još bolje partije u Jadranskoj ligi, beležeći prosečno 13,1 poen po meču. Ipak najbolje partije je pružao u sezoni 2008/09. kada je sa 18 poena prosečno po meču bio najbolji strelac Jadranske lige. 

Nakon 2009. došlo je vreme za inostrani angažman, krenuo je put Soluna i obukao dres Arisa, gde se nije naigrao, ubrzo su usledile selidbe koje svedoče da se u Evropi nije snašao.

Ni u jednom klubu se nije zadržao duže od godinu dana, a nosio je dres Skajlajnersa iz Frankfurta, Eniseja, Krasnaja Krila, Nižnji Novgorod, Košalin, Alaga Petkima, Al Rijadija, CSU-a, Istanbula, Nokije i konačno u sezoni 2016/2017 usledio je povratak u ABA ligu i potpis za Karpoš Sokoli.

Srpskoj javnosti je takođe poznat i po pismu tadašnjem selektoru Dušanu Dudi Ivkoviću koji ga je 2012. godine, precrtao za spiska putnika za Evropsko prvenstvo a kao razlog se naveo da je Labović "imao višak kilograma, jer je postao tata tokom priprema, pa je verovatno slavio malo više".

- Gospodine Ivkoviću, ako ste mislili da vam neću odgovoriti na vaš komentar kako sam dugo slavio rođenje deteta, grdno ste se prevarili. Odgovoriću vam sočno, jer mi karakter ne nalaže drugačije! Smatram da je prirodno da se svaka prinova proslavi. Nisam je slavio pred pripreme, nego u toku priprema, ali vam opraštam jer ste čovek u godinama. Moje slavlje i nije neki problem, jer je bilo samo jednom, a raspitajte se kako vaši igrači proslavljaju iz karantina skoro svaki dan kad se spremaju za velika dela - započeo je Labović priču.

Foto: Starsport

 

On je potom ukazao na to kako je sve počelo.

- Vratio bih se malo na dešavanja iz 2008. godine, kad je sve i počelo. Bio sam najbolji strelac Jadranske lige i najbolji igrač svakog mogućeg prvenstva, ali nisam imao mesta u tada vašoj reprezentaciji sastavljenoj iz jedne menadžerske agencije. Te 2008. digli ste cenu mnogima koji to ne zaslužuju, a meni spustili. Devedeset posto njih je kroz tu akciju uzelo milione. Hvala Bogu i ja sam, ali mimo te akcije, mimo te jedne menadžerske agencije i vašeg urgiranja i zvanja po Evropi kako igrači moraju da igraju - ističe povremeni reprezentativac Srbije koji je zatim i kritikovao taktiku tadašnjeg selektora Ivkovića:

- Ne igram u Realu, niti u Barseloni, ali imam u nogama u poslednje tri godine više minuta na parketu nego 80 odsto vaše reprezentacije. U vašoj reprezentaciji, dok ste vi na čelu, ništa se neće promeniti – lopta će uvek biti kod Teodosića koji će da doda pas Krletu i to je cela igra. Ostali su kao maskote pored terena, odnosno imaju istu ulogu kao te maskote pored terena, ali ne samo u vašoj reprezentaciji, već i u velikim evropskim klubovima! Predlažem vam da ubuduće šetate Kalemegdanom, čitate „Politiku”, čuvate golubove… Ja ću i dalje da budem debeo i da igram po 25–30 minuta i zarađivaću mimo vašeg marketinga - zaključio je tada Labović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO
 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading