REČI KOJE SLAMAJU I NAJTVRĐA SRCA: Bivši trener otkrio neverovatne detalje o Stevanu Jelovcu

Autor: Marija Stefanović

Sport

07.12.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bože, zašto odlaze najbolji, bila je prva reakcija na preranu smrt srpskog košarkaša Stevana Jelovca (32). I to u ovom slučaju nije fraza jer je Jelovac stvarno bio za primer. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje, koji je nosio dres AEK, preminuo je u nedelju uveče u Kliničkom centru u Novom Sadu od posledica moždanog udara tokom treninga u Grčkoj 14. novembra.

REČI KOJE SLAMAJU I NAJTVRĐA SRCA: Bivši trener otkrio neverovatne detalje o Stevanu Jelovcu

Foto: Starsport

Njegov bivši trener Vlada Vukoičić, koji ga je trenirao u Megi, kazao je u razgovoru za Srpski telegraf da se do poslednjeg trenutka nadao da će se Stevan izvući.

UVEK PERSIRAO

- Iako su danima dolazile loše vesti iz Grčke, nadao sam se da će se oporaviti. O Jelkinim, tako smo ga mi zvali, košarkaškim dostignućima neću pričati jer to je svima poznato. Međutim, o njemu, kao čoveku, imam mnogo da kažem. Takva osoba teško se rađa dva puta. On je bio toliko kulturno i dobro stvorenje da nemam reči. Meni igrači nikada nisu persirali, a on mi je uvek persirao - kazao je Vukoičić.

Pored Mege i AEK, Jelovac je u karijeri nosio dres Zvezde, Ritasa, Saragose, Nižnjeg, Bamberga i drugih klubova, a za nacionalni tim Srbije debitovao je 2018. Stevanov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Ivan Paunić i dalje ne može da prihvati da ga više nema.

- Nisam mogao da zaustavim suze kada sam čuo šta se desio, bio sam šokiran. Kako je moguće da jedan mlad i zdrav dečko tako završi? Stevana ću pamtiti kao dobrog momka velikog srca, koji nije skidao osmeh s lica. Niko za njega nije imao ružnu reč i svi su ga voleli - objasnio je Paunić.

VELIKA TRAGEDIJA

Njegovo mišljenje deli i nekadašnji košarkaš Partizana Stefan Birčević.

Republika

Foto: Starsport

- Ovo je velika tragedija. Jelovca poznajem još dok smo bili juniori i stvarno je bio dobar čovek. Ne znam da li je bio bolja osoba ili košarkaš. Sećam se da kad god sam igrao protiv njega nije mi bilo lako, plašio sam se da li ću moći da ga sačuvam - zaključio je Birčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading