APSURDNA SITUACIJA U KLS: POLA LIGE U BLOKADI ZBOG 85.000 DINARA!

Sport

20.12.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako Srbija važi za zemlju košarke, naša prva liga je praktično na amaterskom nivou. Retko kada mogu da se pročitaju pozitivne informacije iz Košarkaške lige Srbije, a nažalost tako je i ovaj put.

RepublikaFoto: Starsport
Odlučio da kazni klubove: Leon Deleon

Naime, dogodilo se to da je direktor takmičenja Leon Deleon suspendovao sedam od 14 klubova, što znači tačno pola lige! Razlog - neizmirene finansijske obaveze.

U pitanju su Radnički, Vršac, OKK Beograd, Sloga, Spartak, Dinamik i Dunav. Da stvar bude gora, slične situacije se dešavaju godinama unazad, pa je svim učesnicima najnormalnija stvar da se iz nedelje u nedelju izdaju saopštenja u kojima se preti kaznama.

Sam direktor lige Deleon u razgovoru za Srpski telegraf potvrdio je da je morao da suspenduje klubove jer je to "jedini način da se klubovi pokrenu što se tiče rešavanja obaveza". A te obaveze su, verovali ili ne - 85.000 dinara za sve klubove ukupno!

- To se dešava iz sezone u sezonu, nažalost, takva je situacija. Zovem klubove, pa im onda malo i pripretim suspenzijom, pa uvek damo i dodatan period do kada moraju da plate. Svih ovih godina mislim da smo na kraju samo jednu utakmicu morali da registrujemo službenim rezultatom 20:0. Nisu to nikakve ozbiljne pare, uglavnom se odnosi na tehničke greške ili neke sitne propuste u organizaciji, ali takve su propozicije takmičenja - rekao nam je Deleon.

Foto: Printskrin
RepublikaFoto: Printskrin

Kao što je i Deleon istakao, većina kazni je zbog dosuđenih tehničkih grešaka. Za svaku mora da se plati 6.000 dinara, a među propustima ima i loših semafora, kao i loše obeleženih dresova kapitena timova.

Ovim povodom kontaktirali smo i s klubom Dunav iz Starih Banovaca, koji se nalazi na listi od sedam suspendovanih ekipa.

- Smatramo da je velika greška lige što saopštenja objavljuje javno. Takve stvari moraju da se reše interno jer samo štetimo ugledu lige koja ima kvalitet, ali on ne dolazi do izražaja zbog ovakvih situacija - poručili su nam iz Dunava.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading