BIO JE U SALI, VOZIO JE BICIKL: Trener AEK-a opisao poslednje sate Jelovca pre moždanog udara!

Autor: Republika

Sport

06.12.2021

14:34

Juče nas je u 33. godini života napustio srpski košarkaš Stevan Jelovac koji tog kobnog 14. novembra, na treningu u grčkom klubu AEK, pretrpeo moždani udar od kojeg se nije oporavio. Trener košarkaša AEK-a Stefanos Dedas govorio je za "sports.walla" o iznenadnom i neočekivanom gubitku za svoj tim i detaljno je analizirao šta se dešavalo u periodu nakon što je srpski košarkaš dobio moždani udar.

BIO JE U SALI, VOZIO JE BICIKL: Trener AEK-a opisao poslednje sate Jelovca pre moždanog udara!

Starsport

Stevan Jelovac

Dedas i svi u klubu verovali su da Jelovac može da se izvuče, i pobedu ali je napomenuo da su se ipak svi psihički pripremali za ono najgore.

- Pre tri nedelje sam sa igračima radio video analizu. Jelovac nije sedeo sa nama, jer je imao povredu skočnog zgloba. Bio je u sali za tretmane i vozio je bicikl za vežbanje. Kada smo završili sastanak, poslao sam igrače na trening i videli smo ljude kako zovu hitnu pomoć. Bio je pri svesti, uspeli smo da malo komuniciramo s njim, ali smo shvatili da nešto nije u redu i da je imao moždani udar - istakao je Dedas i nastavio:

- Odmah smo otkazali trening i igrači su bili u bolnici. Sutradan smo igrali protiv Rige bez treninga, ali smo igrali za njega. Borili smo se kao ludi i pobedili. Onda smo odigrali i utakmicu u šampionatu i otišli na reprezentativnu pauzu. Kada smo imali vremena bez treninga i utakmica, shvatili smo koliko je situacija ozbiljna. Iz bolnice nisu stizale dobre vesti, ali smo mislili da će se izvući zato što je bio mlad.

 

 

Iskusni košarkaški stručnjak je potom naveo i trenutak u kojem je svima u klubu bilo jasno da nada više ne postoji. 

- Niko se nije zavaravao da će se Jelovac vratiti i zaigrati ponovo košarku, ali smo se nadali da će se probuditi i da će imati što manje oštećenja. Protekle dve nedelje psihički smo se pripremali za najgore, tako da objava o njegovoj smrti nikoga u timu nije iznenadila. Kada je porodica zatražila premeštaj za dalje lečenje u Srbiju, bilo nam je jasno da nada više ne postoji.

Starsport

Stevan Jelovac

Dedas je na kraju govorio i o osobinama pokojnog Jelovca. 

- To je tužno i čudno da je jedan mladić preminuo od moždanog udara. Nije bilo znakova upozorenja da bi to moglo da se dogodi. Trener sam više od 20 godina i ništa slično mi se nije desilo. To je teško iskustvo, životna lekcija. Znam da se o pokojniku uvek najbolje priča, ali Stevan je bio zaista neverovatan momak. Ozbiljan, ljubazan, nasmejan, bio je profesionalac i nikada nije pravio probleme - zaključio je Dedas. 

Komentari (0)

Loading