BOLEST KOJA NAPADA SVE MLAĐU POPULACIJU: Evo od čega je preminuo Stevan Jelovac!

Autor:

Sport

05.12.2021

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Stevan Jelovac premionuo je danas od posledica moždanog udara, nakon što je kolabirao na individualnom treningu u Grčkoj sredinom novembra.

BOLEST KOJA NAPADA SVE MLAĐU POPULACIJU: Evo od čega je preminuo Stevan Jelovac!

Foto: Starsport

Stevan Jelovac

Tridesettrogodišnji košarkaš i povremeni reprezentativac Srbije je podlegao kobnom zakrčenju krvnih sudova o kojima je nekoliko dana pre ove tužne vesti, govorio i lekar neurolog Aleksandar Ristič, koji je istakao da je moždani udar opaka bolest koja sve češće pogađa i mlađu populaciju. 

- Moždani udar je ranije bio rezervisan isključivo kao bolest starije populacije, ali nažalost to nije tako. Poslednjih godina se može reći da je svaki deseti pacijent mlađi od 45. godina. Mi danas verujemo da je, što se tiče mlađih ljudi, moždani udar bolest koja pravi više problema. Ova bolest izaziva začepljenje krvnog suda koje nastaje zbog artetosklezore. Onog trenutka kada mozak nema dovoljno krvi, u pojedinim delovima nastaje moždani udar - objasnio je doktor Ristič u svom gostovanju na televiziji Prva.

 

 

Jelovac je u svojoj karijeri nastupao za Vizuru, Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Juvekazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Brose Bamberg, Gazijantep, japanski San En Neofiniks i AEK.

Igrao je i za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zgranuta

06.12.2021 11:01

A-ha. Tuga je i tragedija. Ali objasnjenje vredja inteligenciju.

Gomi

06.12.2021 12:56

Jeli se vakcinisao možda pre toga?