NESTVARNIH 49 POENA ZA 41 MINUT: Dan kada se CEO SVET POKLONIO Stevanu Jelovcu!

Autor:

Sport

05.12.2021

18:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužna vest je ove subotnje večeri zadesila Srbiju. Mladi srpski košarkaš i povremeni reprezentativac nacionalnog tima Stevan Jelovac, preminuo je danas od posledica moždanog udara.

NESTVARNIH 49 POENA ZA 41 MINUT: Dan kada se CEO SVET POKLONIO Stevanu Jelovcu!

Foto: Starsport

Stevan Jelovac

Momak koji je važio za jednog od najvećih talenata srpske košarka ostaće upamćen po svojim neverovatnim partijama koje su očarale i tadašnjeg selektora reprezentacije Srbije Aleksandra Sašu Đorđevića. 

Meč koji je potvrdio da je Đorđević uradio pravu stvar odigran je u VTB ligi kada je Jelovac praktično sam pobedio ekipu Kaleva. 

Tada je Jelovac u pobedi Nižnjeg 103:97 ubacio nestvarnih 49 poena i imao 15 skokova za svega 41 minut, koliko je proveo na parketu.

Jelovac je bio "snajperski" precizan (63 odsto), 14/22 iz igre uz šest trojki iz deset pokušaja dok je od 17 slobodnih bacanja pogodio je 15.

Ova blistava partija srpskog košarkaša je samo potvrda od kakvog megatalenta se Srbija oprašta. 

 

 

U karijeri Jelovac je igrao za Vizuru, Megu, Crvenu zvezdu, Antaliju, Juvekazertu, Lijetuvos Ritas, Saragosu, Nižnji Novgorod, Brose Bamberg, Gazijantep, japanski San En Neofiniks i AEK.

Igrao je i za reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading