DOVIĐENJA ABA LIGI, DOBAR DAN NOVOM TAKMIČENJU? Zvezda i Partizan napuštaju region - ZEMLJOTRES!

Autor:

Sport

29.11.2021

15:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je došlo vreme za odlazak sa Jadrana i napuštanje ABA lige? Nova struktura u KLS-u ima plan koji bi Crvenoj zvezdi i Partizanu omogućilo da zaigraju isključivo u domaćim okvirima.

DOVIĐENJA ABA LIGI, DOBAR DAN NOVOM TAKMIČENJU? Zvezda i Partizan napuštaju region - ZEMLJOTRES!

Foto: Starsport/ilustracija

ABA liga

O sudbini domaće lige govorio je i Aleksandar Grujin, novi direktor KLS:

- Košarkaška liga Srbije, kao najjači rang takmičenja u zemlji, uvek je bila nosilac srpske košarke. Decenijama unazad na parketima širom Srbije su rasli i sazrevali najbolji evropski igrači i treneri i taj trend mora da se nastavi. Ne smemo se na tome zaustaviti, već je veoma važno da se kroz KLS obrazuje i edukuje što veći broj sportskih radnika, odnosno delegata, kontrolora, sudija, statističara... Svi oni su podjednako važni za razvoj ovog sporta - rekao je Grujin.

- Moj krajnji cilj je da se Partizan i Zvezda uskoro vrate u KLS i to bi imalo ogroman uticaj na razvoj velikih košarkaških centara, a uz to, važno je da obezbedimo prohodnost ka evropskim takmičenjima, što je takođe jedan od značajnih ciljeva u nastupajućem periodu. Veliki deo posla smo završili dovođenjem naslovnog sponzora lige - dodao je direktor KLS u intervjuu na "TV Arena sport".

To praktično znači da bi u tom slučaju Crvena zvezda i Partizan mogli komotno da napuste ABA ligu, jer bi iz naše dmaće lige mogli put evropskih takmičenja. Takođe, "večiti" ni fizički ne bi mogli da igraju na toliko frontova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading