BELGIJA NIJE PRVI BLAM SRPSKE KOŠARKE: Ove PORAZE "Orlovi" nisu smeli da nam prirede (VIDEO)

Autor:

Sport

29.11.2021

14:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čitava Srbija ostala je u šoku nakon sinoćnog poraza košarkaške reprezentacije Srbije od Belgije (73:69). Izabranici novoizabranog selektora Svetislava Pešića izgubili su praktično dobijen meč kada su u četvrtoj četvrtini igrali ispod svakog proseka i dozvolili domaćinima potpuni preokret i osamostaljenje na prvom mestu grupe koje vodi u naredni prozor kvalifikacija na Svetsko prvensto.

BELGIJA NIJE PRVI BLAM SRPSKE KOŠARKE: Ove PORAZE "Orlovi" nisu smeli da nam prirede (VIDEO)

Foto: Starsport

Košarkaši Srbije

Svaki poraz "orlova" boli, svaki poraz nam ostane duboko urezan u sećanje, ali najviše bole oni koje su nam došli, od praktično dobijenog meče, od protivnika kojih nema na košarkaškoj mapi sveta. 

Ne, košarkaškoj reprezentaciji Srbije se ovo nije dogodilo ni prvi ni poslednji put. Ovakvi iznenađujući porazi se, na svu sreću, još uvek mogu nabrojati.

JOŠ UVEK BOLI RANA OD ITALIJANA

 

Podsetimo se, Srbija je prethodni poraz doživela u Beogradu u finalnom meču kvalifikacija za Olimpijske igra u Tokiju. 

Tada izabranici selektora Igora Kokoškova nisu uspeli ni da pariraju Azurima tokom čitavog meča. Nadigralu sa nas i ubacivali praktično sve što su šutnuli.

Naši momci nisu mogi da se satave i nisu imali nikakav odgovor na dominaciju Italijana u sred Beograda. 

Meč je okončan rezultatom 95:102 što je donelo učešće Italije u Tokiju. 

NADIGRALI NAS I GRUZIJA I ŠVAJCARSKA
 

Veliko iznenađenje priredila nam je i selekcija Švajcarske, koja je ostvarila prvu pobedu u kvalifikacijama i to baš nad Srbijom.

Srbija je tada sebi dodatno zakomplikovala put ka Evrobasketu, pošto joj je to bio drugi poraz jer je prethodno izgubila i od Gruzije.

Izabranici Igora Kokoškova su nakon uvodne pobede nad Finskom u okviru prvog kola kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo poražena od sekcije Gruzije rezultatom 94:90, i to pred domaćom publikom. 

"Orlovi" nisu počeli dobro ni naredno kolo kvalifikacija kada je na gostovanju poražena i od Švajcarske 92:90.   

Selekcija Đanluke Barilarija je nakon dobre uvodne četvrtine Srbije u nastavku bolje šutirala, pa je na kraju svake deonice bila u prednosti.

Uspeli su srpski košarkaši da sustignu prednost rivala u poslednjim minutima (90:90). Pošto je Baldasare promašio oba slobodna bacanja, Orlovima je ostalo dovoljno vremena da izgrade napad. Ipak, pogrešio je Anđušič, pa su Švajcarci imali 21 sekundu za napad.

U poslednjoj je Dušan Mlađan pogodio za pobedu.

PORAZI KOJE SMO ZABORAVILI - ESTONIJA I IZRAEL
 

U februaru 2019. godine Srbija je propustila šansu da se domogne Svetsko prvenstva u košarci, kada su se tada izabranici Aleksandra Đorđevića propisno obrukali u Talinu protiv selekcije Estonije. 

Domaćin je bio bolji i slavio je posle dramatične završnice rezultatom 71:70.

posle dramatične završnice, poražena rezultatom 71:70, pa će priliku za plasman na Mundobasket morati da traži u poslednjem kolu.

 

 

Srbija je ovu grčevitu bitku za plasman na Mundobasket najavila koji mesec ranije kada je u Tel Avivu poražena od reprezentacije Izraela rezultatom 83:74. 

OD NJIH SMO PORAZ NAJMANJE OČEKIVALI - S. MAKEDONIJA I CRNA GORA
 

U okviru prve runde prevenstva Evrope u košarci 2013 godine, Srbija se našla u grupu sa susednim nam zemljama, Crnom Gorom i Severnom Makedonijom i Bosnom i Hercegovinom.

"Orlovi" su najpre u prvom kolu savladali Litvaniju i Bosnu i Hercegovinu a u trećem kolu usledio je iznenađujući poraz od Makedonaca rezultatom 89:75.

Izabranici Dušana Dude Ivkovića su u narednom kolu savladali Estoniju i tako obezbedili plasman u narednu rundu ovog takmičenja da bi u poslednjem kolu usledio još jedan poraz i to ponovo od komšija, Crne Gore. 

Crnogorci su tada nadigrali Dudine "Orlove" rezultatom 83:76 ali su svejedno tu i završili učešće na Eurobasketu.  

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading