AMERIKANCI IZBEGLI VELIKU BRUKU: Kuba bacila SAD na kolena, ali je u poslednjim sekundama spasao ZABORAVLJENI NBA AS (VIDEO)

Autor: Republika

Sport

29.11.2021

08:02

Ovogodišnje FIBA kvalifikacije za predstojeće Svetsko prvenstvo u košarci donele su bezbroj iznenađenje. Jedno od onih najneprijatnijih svakako je sinoć u poraz reprezentacije Srbije u Belgiji, nakon gotovo dobijene utakmice. Ipak, ono najveće iznenađenje je za dlaku izbegnuta.

AMERIKANCI IZBEGLI VELIKU BRUKU: Kuba bacila SAD na kolena, ali je u poslednjim sekundama spasao ZABORAVLJENI NBA AS (VIDEO)

TwitterPrintscreen

Košarkaška reprezentacija Amerike

Naime, košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država sinoć je, na jedvite jade, uspela da savlada selekciju Kube.

Aktuelni Olimpijski šampion se okupio u čudnom sastavu, a u prvom meču novembarskih kvalifikacija jedva su izvojevali pobedu.

Kuba je pala posle velike drame u meksičkom gradu Čivav, rezultatom 95:90 (27:37, 33:16, 13:24, 22:13), a lako je moglo da ode i u drugom smeru.

Pred poslednju četvrtinu vodila je Kuba (77:73), međutim pobedu najjačoj svetskoj reprezentaciji doneo je doneo Ajzeja Tomas, bivši učesnik Ol-stara.

Na svega 20 sekundi do kraja SAD je vodila 90:88, tada je Tomas preuzeo odgovornost i šutnuo je trojku preko čuvara i pogodio .

Kubanci su u nastavku bili nemoćni da se izbore sa ovom prednošću.

 

 

Najefikasniji igrač u timu SAD bio je upravo Tomas sa 21 upisanim poenom, a pratili su ga i Bouen i Džonson koji su dodali po 16, dok je sa druge strane prednjačio Rivero sa 34.

Takođe, na meču je nastupio i Emanuel Teri, bivši košarkaš beogradske Crvene zvezde, koji je upisao jedan poen za SAD.

Komentari (0)

Loading