PEŠIĆ VAN SEBE! Selektor Srbije BLJUJE VATRU na reprezentativce posle poraza u Belgiji!

Autor:

Sport

28.11.2021

17:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Selektor Srbije Svetislav Pešić najavio je da će morati da nauči reprezentativce odgovornosti koju sa sobom nosi igranje u dresu sa nacionalnim grbom.

PEŠIĆ VAN SEBE! Selektor Srbije BLJUJE VATRU na reprezentativce posle poraza u Belgiji!

Foto: Starsport

Svetislav Pešić

Pešić je najpre čestitao Belgijancima na pobedi koju su izvojevali u Monsu.

- Najpre želeo bih da čestitam reprezentaciji Belgije i treneru Đerđi. Zaslužili su pobedu. Delovalo je da smo imali kontrolu, ali napravili smo desetak grešaka i vratili protivnika u igru. Iz tih grešaka su dolazili do lakih poena i podizali samopouzdanje. Nismo odreagovali kako smo želili. Znali smo i pre početka treće četvrtine da će Belgija biti agresivnija, da će igrati sa više fokusa. Počeli smo treći kvartal sa 0:8, bez prave organizacije u napadu i tako podizali samopouzdanje rivalu. Prošlu utakmicu u kvalifikacijama smo dobili, večeras smo izgubili. Ovo moramo da zapamtimo i iz ovog poraza izvučemo pouke - izjavio je Pešić.

Selektor je otkrio i sa kojim se problemima suočavao u Belgiji, kao i koje poteze mora da povuče za buduća reprezentativna okupljanja.

Mnogim igračima je ovo prvi put da su u reprezentaciji i moraju da nauče kako se igra u državnom timu, u nešto drugačijem sistemu u kojem je svaka utakmica kao poslednja. Moramo bolje da kontrolišemo napad, loptu, jer kao što vidimo u kvalifikacijama, svaka utakmica je jako teška. Generalno, za mene je važno da posle ove dve utakmice imam bolju sliku o našem timu. Prvi put sam sa ovim momcima, jako su talentovani, pokazali su da imaju pravi stav, borili se za zemlju i saigrače i to je osnova koja nam je potrebna u budućnosti - zaključio je popularni Kari.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading