NE MOGU SVI BITI JOKIĆ ILI DIVAC: Svetislav Pešić poslao moćnu poruku - verujte u ove momke!

Autor:

Sport

25.11.2021

22:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Svetislav Pešić je održao jako zanimljivu konferenciju za medije nakon pobede nad Letonijom, a ono što je apostrofirao je da ovog generaciji treba pružiti šansu iako nisu zvučna imena.

NE MOGU SVI BITI JOKIĆ ILI DIVAC: Svetislav Pešić poslao moćnu poruku - verujte u ove momke!

Foto: Starsport

Pešić je bio vidno zadovoljan nakon sjajne predstave njegovih izabranika, a kao razloge pobede nad raspoloženim Letoncima je naveo motivisanost i veru u pobedu.

- Odigrali smo utakmicu sa intenzitetom i velikom borbom. Čestitam obema timova, Letonija je odigrala odličnu utakmicu, igrala sjajnu košarku i u odbrani i napadu. Igraju zajedno dosta dugo. Drugi tim je pokazao stav, moral i veru da može da pobedi. To je momenat koji je najvažniji za mene. Moral, stav, timski duh. To su za mene najvažniji detalji u razvijanju našeg novog projekta u ovom takmičenju. Ovo je početak olimpijskog ciklusa i raduje me način na koji smo pobedili, ponoviću još jednom, sa samopouzdanjem i stavom koji smo pokazali- rekao je Pešić.

Kakva je situacija sa povredom Alena Smailagića?

- On je imao povredu zgloba. Ništa nije opasno, ali videćemo šta će se dešavati sutra ujutru kada se probudi. To je povreda koja može da bude bezazlena, ali može da otekne i da ima problema. On je hrabar momak, imao je veliku želju da igra.

Šta može da se popravi do Belgije?

Republika

Foto: Starsport

Aleksa Avramović i Svetislav Pešić

- Najveći i najbolji kvalitet koji sam video večeras je verovanje da možemo da pobedimo utakmicu. Mi treneri znamo koliko je teško igrati protiv ekipe koja, ne mogu da kažem da ima ovakav dan, nego ima talenat za šut koji je najbolji u Evropi. Pošto mi mislimo da smo najbolji na svetu i u Evropi, a još uvek nismo jer to moramo da dokazujemo u narednim godinama. Najvažnije je da je mnogo teško vratiti se u utakmicu nekoliko puta i pronaći mentalnu snagu protiv ovakve ekipe. Napravili smo odbranu ,a oni su i dalje sve držali u svojim rukama. Izvući ovakvu utakmicu, moram da kažem, publika nas je podigla. U takvoj situaciji je povećan moral ekipe i voleo bih da tako bude i u sledećim utakmicama- rekao je Pešić i nastavio u dahu:

- Da više verujemo ovim momcima i da im pomognemo. Nemamo najbolje igrače ovde, po vama, ali ja se neću složiti. Ali ako ih i nemamo, onda hajde da napravimo da budu najbolji. Zaslužuju podršku i imaju moju podršku i mog stafa. U prolazu je moj poznanik čestitao i rekao mi da smo se provukli. Šta to znači? Igrali smo utakmicu protiv fantastičnog protivnika. Rekao sam na tajm-autu da ne igramo protiv Boston Seltiksa i Los Anđeles Lejkersa iz najboljih dana. Pa, ne mogu ni oni da pogađaju stalno. Ali, stvarno svaka im čast kako su odigrali. Završili smo sa 71% šuta za dva i 50% za tri. I pobedili smo jednim poenom razlike. Za odbranu je potrebno vreme. Odbranu može da igra onaj koji se bori, ali ne možeš ni u napadu ako ne trčiš i ako nisi agresivan u napadu i onda nema ovih procenata. Ali odbrana zahteva vreme, da se uigraju, da pročitaju akcije, da pročitaju trenera. Ja sam tri dana sa njima. Nikada nikoga nisam trenirao, osim Marka Marinovića (pomoćnog trenera). I profesora Trunića na kadetskom prvenstvu Evrope 1989. godine. Oni veruju u moje znanje i to ima za njih i mene značaj. Ali dok razumeju šta taj čuveni trener traži od njih, potrebno je vreme- objasnio je Svetislav Pešić.

- Ne mogu svi igrači biti Nikola Jokić ili Vlade Divac, postoje i oni što su kao Tarlać, direktor reprezentacije, Divac možda jeste bio bolji, ali nije imao ono što je imao Tarlać i obratno- poentirao je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading