ODUŽIĆU SE PEŠIĆU ZA POZIV: Dušan Ristić jedva čeka da ZAIGRA za reprezentaciju!

Autor:

Sport

23.11.2021

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Fuenlabrade Dušan Ristić rekao je da mu je velika čast što se našao na spisku igrača koje je selektor Svetislav Pešić pozvao za mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine.

ODUŽIĆU SE PEŠIĆU ZA POZIV: Dušan Ristić jedva čeka da ZAIGRA za reprezentaciju!

Foto: starsport

- Prvi put da sam pozvan na pripreme reprezentacije i stvarno je sjajan osećaj. Velika mi je čast što sam deo nacionalnog tima. Mislim da svi momci koji su se okupili imaju veliku želju da se što bolje pokažu selektoru Pešiću. I ja takođe imam želju da pokažem šta umem. Daću sve od sebe da pomognem timu i da uradim sve ono što se od mene traži- rekao je Ristić.

Ristić je jedan od šestorice debitanata koji će konkurisati za prvih 12, a pored njega prvi put poziv u nacionalni tim dobili su Balša Koprivica, Nikole Ðurišić, Nikola Jović i Marko Jadodić Kuridža.

- Velika stvar za mene i moju karijeri je to što sam ovde na treninzima reprezentacije. Sa jedne strane je potvrda mog rada iz prošlosti. Srećan sam što sam ovde- istakao je 26-godišnji centar.

Republika

Foto: Starsport

Pešić pozvao Ristića na pripreme

Srbija novembarski kvalifikacioni prozor otvara u četvrtak 25. novembra, kada dočekuje Letoniju u Beogradu od 20 sati u hali "Aleksandar Nikolić", a tri dana kasnije gostuje Belgiji u Monsu.


- Pripreme su atipične zbog ovih prozora i mnogo igrača iz Evrolige nije moglo da se odazove. Neke stvari moramo da rešavamo brzo, pošto tim u ovom sastavu nije imao iskustva da igra zajedno u prethodnim takmičenjima. Moramo što brže da se naviknemo jedni na druge, da se prilagodimo sistemu koji treneri od nas traže. Mislim da ćemo za to vreme do utakmice uspeti da postignemo ono što je potrebno i da ćemo maksimalno spremno ući u duel protiv Letonije.

Bivši igrač Crvene zvezde, Astane, Breše i Avtodora ističe da će nacionalni tim biti usresređen na uigravanje.

- Trenutno se fokusiramo samo na našu igru, na osnovne principe napada i odbrane. Nismo mnogo govorili od igri Letonije i o njihovoj taktici. Fokus je na nama, da se što pre uigramo kao tim, da postavimo osnovne principe kako ćemo da se branimo i, napadamo. Nakon toga ćemo se dotaći i protivnika- zaključio je Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading