DEVOJKE, VERUJEMO U VAS! Naše košarkašice u drugom šeširu žreba za kvalifikacione turnire za SP 2022!

Autor:

Sport

22.11.2021

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ženska seniorska reprezentacija Srbije nalazi u drugom šeširu žreba za četiri kvalifikaciona turnira za Svetsko prvenstvo 2022. u Australiji (22. septembar – 1. oktobar), od kojih će se dva igrati u Beogradu (10-13. februar 2022).

DEVOJKE, VERUJEMO U VAS! Naše košarkašice u drugom šeširu žreba za kvalifikacione turnire za SP 2022!

Foto: Tanjug/AP

Naše najbolje košarkašice u drugom šeširu će biti sa nacionalnim timovima Belgije, Kine i Japana. U prvom šeširu su SAD, Australija, Kanada i Francuska, u trećem Belorusija, Rusija, Brazil i Nigerija, a u četvrtom Portoriko, Koreja, Bosna i Hercegovina i Mali.

Žreb je zakazan za utorak 23. novembar u 11.30 sati u Ženevi, a kuglice će izvlačiti naša trofejna reprezentativka Sonja Vasić.

Na ova četiri turnira učestvovaće 16 reprezentacija, dakle po četiri na svakom. Sa dva turnira će na SP plasman obezbediti po tri reprezentacije, a na turnirima na kojima budu učestvovale Australija i SAD po dve ekipe, jer su ove dve reprezentacije već obezbedile plasman, Australija kao domaćin, a SAD kao aktuelni olimpijski šampion.

Unapred je poznato da Srbija ne može da bude u grupi sa preostale tri ekipe iz drugog šešira. Kao domaćin turnira, Srbija ne može da bude ni u grupi sa Japanom i SAD, jer su uz naš glavni grad organizatori preostala dva kvalifikaciona turnira Osaka i Vašington, kao ni sa Francuskom, jer u jednoj grupi može biti najviše dve reprezentacije iz iste FIBA zone, odnosno Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading