ŠOKANTNO: ABA liga bez Crvene zvezde! Moguće je!

Autor:

Sport

22.11.2021

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova sezona u juniorskoj košarkaškoj ABA liga počinje ove sedmice.

ŠOKANTNO: ABA liga bez Crvene zvezde! Moguće je!

Foto: printscreen

ABA liga

Ligaški deo sezone 2021/2022 sastojaće se od dva turnira koja će se održati u Baru i Laktašima od 25. do 28. novembra, a na juniorskom šampionatu regionalne lige učestovaće 12 ekipa, koje će biti podeljene u dve grupe po šest timova za prvu fazu takmičenja.

Grupa A igraće se u Baru i u njoj će biti Borac, Cedevita Olimpija, Cibona, Mega, Mornar i Spars, dok su u grupi B u Latašima Igokea, Krka, Partizan, Derbi, Split i Zadar.

U takmičenju ovoga puta nema juniora Crvene zvezde, koji su pre tri sezone poraženi u finalu od Cibone (68:73), potom pretprošle bez poraza izborili plasman na završni turnir, ali je takmičanje prekinuto iz pandemijskih razloga, a prošle sezone crveno-beli su, poput vršnjaka iz Partizana, ispali u četvrtfinalu (Zvezdu je pobedila Sloboda iz Užica sa 85:74, a crno-bele potonji (i aktuelni) juniorski ABA šampion Mega sa 87:81).

U prvoj fazi, svi timovi u grupi će igrati jedan sa drugim po kružnom sistemu, a po dve najbolje plasirane ekipe iz svake grupe ići će na završni turnir.

Na tom turniru, četiri najbolje ekipe iz ligaškog dela sezone igraće u polufinalu, a nakon toga pobednici polufinalnih mečeva imaće priliku da se bore za trofej u velikom finalu.

ABA liga će naknadno objaviti termin i lokaciju završnog turnira ovog juniorskog nadmetanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading