PARKETOM TEKLA KRV I SEVALE PESNICE! Ovo su NAJŽEŠĆE TUČE u NBA ligi (VIDEO)

Autor:

Sport

22.11.2021

14:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U poslednje vreme u NBA ligi vlada neka čudna atmosfera. Parketi najjače košeršake lige na svetu često postaje poprište brutalnih fizičkih obračuna. Poslednji takav obračun mogli smo da ispratim noćas, na meču između Detroit Pistonsa i Los Anđeles Lejkersa.

PARKETOM TEKLA KRV I SEVALE PESNICE! Ovo su NAJŽEŠĆE TUČE u NBA ligi (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo se, pobeda Lejkersa ostala je u senci velikog sukoba.

Zvezda NBA lige, Lebron Džejms je podmuklo i bezobrazno laktom udario centra Detroita Ajzeu Stjuarta i tako mu raskrvario glavu.

Džejms ja automatski dobio isključenje, pa je ostatak meča proveo van terena.

Stjuart je tada potpuno razbesneo i hteo da se obračuna sa Džejmsom, a nisu uspeli da ga zaustave ni brojni članovi Pistonsa.

Ipak, krv na parketu i pesnice koje sevaju među rivalima nisu ništa novo kada je NBA u pitanju. Može se reći i da je ova "disciplina" jedna od negativnih tradicija ovog takmičenja. 

KRVAVO FINALE ISTOKA '87
 

U trečoj utakmici finalne serije istoka 1987, u meču između Detroit Pistonsa i Boston Seltiksa, izbio je sukob između Lerija Birda i prznice Pistonsa Bila Lejmbira.

Lejmbir je tada rešio da Birdu stane na put prilikom "zatrpavanja" koša. A kada je, tokom jedne akcije, rezervni bek Seltiksa Džeri Sišting prošao je po čeonoj liniji i dodao Birdu, a kada se ovaj digao na šut, Lejmbir ga je "zakucao" o parket, nakon čega je usledio i fizićki obračun.

Ono što je takođe zanimljivo je da je jedina stvar koju su arbitri dosudili tada bio istek napada, te do bacanja nije došlo, a ni do tehničkih.

I komesar umalo da strada

Na putu do finala 1994, ekipa Njujork Niksa odmerila je snage sa Čikago Bulsima, doduše bez Džordana.

Naroćito se pamti nekoliko ludih minuta u kojoj su se potukli veterani Derek Harper i Džo Džo Ingliš.

Da sve bude zabavnije, tuča se desila bukvalno ispred komesara Dejvida Sterna.

NAVIJAČE PRETUKLI IGRAČI

 

Sada već davne 2004. godine, Ben Valas je guranjem Rona Artesta, na meču Detroita i Indijane, započeo najveću tuču u istoriji NBA lige.

Bio je, 19. novembar 2004. godine u Detroitu. Na semaforu je pisalo 82:97, Indijana je dokazala svoje, kada je 45 sekundi pre kraja Ben Valas krenuo na zakucavanje, a Ron Artest ga je „tresnuo“ po glavi, ne toliko jako, ali dovoljno da ga isprovocira.

Valas je tada odreagovao burno, snažno odgurnuo Artesta i krenuo na njega. Igrači su nekako razdvojeni posle par minuta guranja i pretnji, ali to je bio tek početak incidenta...

Artest je znao da će Valas dobiti nekoliko utakmica neigranja za svoje ponašanje, pa je u jednom trenutku „odustao“ od dalje konfrontacije i iz samo njemu znanih razloga odlučio da legne na zapisnički sto.

Džon Grin, navijač Pistonsa je tada plastičnom čašom pogodio Rona Artesta, koji je i dalje ležao na zapisničkom stolu.

Artest je u tom trenutku odmah je krenuo na nejakog navijača a gomila pristunih pokušala je to da spreči.

Prestravljeni Džon se nekako iskobeljao iz ruku Artesta, ali na njegovu nesreću neleteo je na pesnicu Stivena Džeksona, koji je u stopu pratio Artesta.

Pejsersi, koji su na startu te sezone bila favorit za finale i titulu, odjednom su se našli u srcu skandala, iz kojeg se rezultatski nisu izvukli do te kraja sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading