PAMTIĆE SE SAMO POBEDA: Partizan nije blistao, ali je stigao do važnog trijumfa!

Autor:

Sport

17.11.2021

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana stigli su do četvrte pobede u Evrokupu

PAMTIĆE SE SAMO POBEDA: Partizan nije blistao, ali je stigao do važnog trijumfa!

Foto: Starsport

Partizan je na svom terenu savladao Lijetkabelis sa 84:77 i tako prekinuo niz od dva uzastopna poraza.

Crno-beli sad imaju skor od četiri pobede i jednog neuspeha, dok Litvanci imaju dve pobede i tri poraza.

Partizan je odigrao daleko lošije od očekivanog, ali je uspeo da stigne do pobede uz određene probleme.

Ledej i Panter su nosili Partizan na početku meča. Dvojica Amerikanaca su postigla po devet poena, a crno-beli su ubrzo stigli i do dvocifrene prednosti.

Ipak, Lijetkabelis tu prednost uspeva da istopi trojkama, a vrag je odneo šalu kod rezultata 30:26, kad je Obradović morao da reaguje tajm-autom.

Posle minuta odmora razigrao se Glas, vezao je dve trojke i vratio je Partizan na +10. Litvanci uzvraćaju istom merom i smanjuju na 36:32.

Partizan nikako nije uspeo da se odlepi od dosadnih Litvanaca, pa je na poluvremenu vodio samo sa 39:38. Partizan je posle 20 minuta košarke imao 6 pogođenih trojki, dok je Lijetkabelis ubacio 7.

Crno-beli su fantastično otvorili treću četvrtinu serijom od 11:2. Poveo je Partizan sa 54:42, ali ta prednost nije dugo trajala. Lijetkabelis je ponovo ubacio trojke i stigao na 54:50.

Republika

Foto: Starsport

Ipak, Partizan je preko Avramovića i Koprivica ubrzo ponovo stigao do nešto sigurnije prednosti.

Početkom četvrte deonice domaćin je na krilima Smailagića, Glasa i Mura stigao do maksimalnih 73:60. 

Žilavi Lijetkabelis je bio uporan, nije se predavao, pa je sa dve vezane trojke ponovo prišao na 73:66.

U poslednja dva minuta igre Partizan ulazi sa samo tri poena prednosti posle trojke Nikole Radičevića koji je smanjio na 80:77. Panter na 12 sekundi pre kraja pogađa za 82:77 i praktično rešava meč u korist crno-belih.

Ledej je bio najefikasniji u Partizanu sa 19 poena, Glas je dodao 13, Avramović i Koprivica imali su po 12, a Panter 11.

Orelik je predvodio Lijetkabelis sa 19 poena, Žemaitis i Beržins su dodali po 12, Radičević je imao devet, a razočarao je Gagić sa dva poena i pet izgubljenih lopti.

Tok meča mogli ste uživo da pratite na našem sajtu.

PARTIZAN - LIJETKABELIS 84:77

IV ČETVRTINA

10. minut - Smailagić je pogodio, ali po isteku vremena. Radičević promašuje trojku za izjednačenje. Prodor i važni poeni Pantera. Odbranio se Partizan posle tajm-auta Nenada Čanka. Smailagić promašuje oba penala, Dangubić ispravlja to zakucavanje. RAdičević promašuje na drugoj strani, Partizan pobeđuje sa 84:77.

9. minut - Trojku pogađa i Orelik, tajm-aut Željka Obradovića. Glas nije uspeo da uzvrati. Dobro se odbranio Partizan i isprovocirao težak šut Orelika. 80:77.

8. minut - Radičević na liniji penala, 2/2. Glas na isteku vremena precizan sa poludistance. Trojka Nikole Radičevića. 80:74.

7. minut - Srećom brani se Partizan. Treći put Dangubić promašuje trojku u četvrtinu. Kalaizakis na liniji penala, pogodio je jedno. Važna trojka Smailagića. 78:69.

6. minut - Aleksa Avramović 2/2 sa penala. Laki poeni Maldunasa. Glas nije uspeo da pogodi za tri. 75:68.

5. minut - Dobra odbrana Avramovića, greši Lijetkabelis. Promašili su trojke Dangubić i Avramović. Kalaizakis nije uspeo da pribiži Lijetkabelis. 73:66.

4. minut - Smailagić neprecizan za tri poena. Orelik ponovo ubacuje trojku. Dangubić ne uspeva da uzvrati. 73:66.

3. minut - Kalaizakis usamljen ubacuje trojku posle dobrog dodavanja Žemaitisa. Greši Zek Ledej. Faul u napadu Beržinsa. Greši Mur, pa promašaj Maldunasa. 73:63.

2. minut - Lep prodor i poeni Glasa. Orelik nije pogodio za tri. Sjajna varka i poeni Mura, tajm-aut Čanak. 73:60.

1. minut - Nije pogodio Glas. Glas blokira Radičevića. Trojka Smailagića. Ceo koš promašio je Radičević pri šutu za tri. 69:60.

III ČETVRTINA

10. minut - Kradu loptu gosti. Novi laki poeni Maldunasa posle pasa Gagića. Glas sjajno pronalazi Ledeja, a Amerikanac precizan uz faul. Dodatni penal, takođe, pogađa. Orelik iznudio tri slobodna bacanja, pogodio je sva tri. Ledej ne pogađa, Partizan posle 30 minuta vodi sa 66:60.

9. minut - Ledej je sam ostao i pogodio za tri. Laki poeni za Maldunasa. 63:55.

8. minut - Smailgaić fauliran, 2/2 sa penala. Lipkevičijus pogađa novu trojku. Koraci Ledeja. Sad nije pogodio Lipkevičijus. 60:53.

7. minut - Greše Litvanci, a potom Koprivica u stilu Novickog pogađa sa poludistance. Beržins kopira Gagića, i pravi faul u napadu. 58:50.

6. minut - Kalaizakis pogađa prvu trojku na meču. Faul u napadu Koprivice. Sad i Žemaitis ubacuje trojku, serija gostiju od 6:0. Ledej u svom stilu jednom rukom prekida seriju Lijetkabelisa. 56:50.

5. minut - Još jedna dobra odbrana Partizana.Panter i Glas ne pogađaju za tri, ali sjajni Koprivica ispravlja sve to poenima ispod koša. Orelik pogađa uz faul Ledeja. 54:44.

4. minut - Divan prodor i pogodak uz faul Avramovića. Tajm-aut traži Nenad Čanak. Pogodio je i dodatno slobodno bacanje srpski plejmejker. Gagić pravi drugi faul u napadu u nizu. Prikucava Avramovićev promašaj za tri, danas sjajni, Koprivica. Beržins fauliran, pogađa oba penala. Razigrao se Avramović i ponovo pogodio iz prodora. 52:42.

3. minut - Dobra odbrana Avramovića, potom Ledeju izlazi lopta iz košara posle šuta za tri, ali Koprivica se izborio za dva slobodna bacanja. Pogodio je centar crno-belih oba penala. Dobra odbrana Partizana, potom greška Dangubića. 45:40.

2. minut - Laki poeni u prodoru za Aleksu Avramovića. Orelik uzvraća istom merom. Sjajna finta uručenja i novo zakucavanje Zeka Ledeja, treće. 43:40.

1. minut - Odbranio se Partizan. Avramović greši, pa Gagić promašuje. 39:38.

II ČETVRTINA

10. minut - Četiri promašaja Partizana u jednom napadu. Laki poeni za Lijetkabelis. Ledej nije pogodio, Mur jeste, ali je vreme isteklo. Partizan vodi samo sa 39:38 na poluvremenu. Obradović će biti besan.

9. minut - Glas nije pogodio za tri. Beržins na linije penala, pogađa oba slobodna bacanja. Trojka Alena Smailagića, za prekid Lijetkabelisove serije od 8:0. Lipkevičijus fauliran, bez greške sa penala. 39:36

8. minut - Avramović ne pogađa za tri. Beržins ne pogađa, ali Žemaitis pogađa za tri, novi tajm-aut Obradovića. 36:32.

7. minut - Treća trojka sjajnog Glasa, tajm-aut Čanak. Orelik pogađa dugu trojku. Smailagić neprecizan. 36:29.

6. minut - Još jedna trojka Gregora Glasa. Smailagić krade loptu Gagiću. 33:26.

5. minut - Žemaitis pogađa za tri. Glas ovoga puta neprecizan pri šutu za tri poena. Dobra odbrana Avramovića, pa greška Ledeja. Orelig pogađa za tri, Obradović ljut, traži tajm-aut. 30:26.

4. minut - Kalaizakis polovičan sa linije penala. Glas iz driblinga pogađa za tri. Dobra reakcija Pantera, pa greška Pantera. 30:20.

3. minut - Panter pogađa pod faulom. Tajm-aut Nenad Čanak. Panter ubacuje dodatno slobodno bacanje. Radičević poentira na drugoj strani. Lep pogodak Koprivice. 27:19.

2. minut - Mur blokiran. Beržins sad ne pogađa za tri. Panter u svom stilu poentira za dva. Nekontrolisan pokušaj Gagića. 22:17.

1. minut - Beržins pogađa za tri. Loš napad Partizana, pa dobra odbrana Glasa. 20:17.

I ČETVRTINA

10. minut - Još jedna dobra odbrana Partizana. Nije pogodio Mur za tri poena, Lijetkabelis će imati poslednji napad u uvodnih deset minuta utakmice u Štark areni. Beržins pogađa za tri, Partizan posle prvih 10 minuta vodi 20:14.

9. minut - Dva penala za Pantera, pogodio je oba. Beržins ne pogađa za tri. Duplu pravi Dalas Mur. 20:11.

8. minut - Nema koša na drugoj strani. Smailagić ispravlja promašenu trojku Pantera, prvi poeni za Alena. Dobra odbrana crno-belih. 18:11.

7. minut - Trojka, danas sjajnog, Zeka Ledeja. Lipkevičijus uzvraća istom merom, iz drugog napada. Dangubić neprecizan sa poludistance. 16:11.

6. minut - Promašaj Koprivice, pa loš napad gostiju. Greši Koprivica još jednom. Televizijski tajm-aut. Novi loš napad Lijetkabelisa. 13:8.

5. minut - Trojka Alekse Avramovića. Beržins sa niskog posta precizan. Ledej ide na liniju penala, pogađa oba. Kalaizakis neprecizan za tri. 13:8.

4. minut - Nova kontra i kucanje Ledeja. Gagić uzvraća istom merom. Težak promašaj Avramovića. Nesportska lična Dangubića, Lipkevičijus pogađa oba penala. 8:6.

3. minut - Koprivica blokira Gagića, a Ledej zakucava u kontri. Radičević postiže prve poene za Lijetkabelis. Koprivic polaže loptu u koš, lepa asistencija Avramovića. 6:2.

2. minut - Panter postiže prve poene na utakmic. Gagić greši u koracima. Avramović greši na drugoj strani. 2:0.

1. minut - Krenuo je meč u Pioniru. Prvi napad Partizan nije uspeo da iskoristi, sudije su dosudile tri sekunde u reketu. Lijetkabelis ne pogađa za tri. Nova greška Partizana. 0:0.

Uvod

20:00 - 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading