ČOVIĆ PECNUO PARTIZAN POSLE POBEDE: Predsednik Crvene zvezde respektuje Obradovića, ali...

Autor:

Sport

15.11.2021

18:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović kaže kako je očekivao pobedu svog tima protiv Partizana, ali da će crno-beli tek dostići svoj pun kapacitet pod Željkom Obradovićem.

ČOVIĆ PECNUO PARTIZAN POSLE POBEDE: Predsednik Crvene zvezde respektuje Obradovića, ali...

Foto: Starsport

Nebojša Čović
Republika

Foto: Starsport

Nebojša Čović progovorio o večitom derbiju

Nebojša Čović je posle trijumfa crveno-belih u prvom ovosezonskom večitom derbiju gostujući na televiziji "b92" rekao kako je pobeda u derbiju je bitna, ali da Zvezda mora da ostane čvrsto na nogama pred duplo kolo Evrolige.

- Očekivali smo pobedu u derbiju. Crvena zvezda ima svoj sistem koji je već deset godina postavljen i u kontinuitetu dobro radimo. Imali smo promene trenera, Radonjić je u drugom mandatu tu već drugu sezonu. Koncipirali smo tim za velike izazove u ABA ligi, domaćem prvenstvu i, naravno, u Evroligi, koja je izuzetno naporna i sa teškim kalendarom takmičenja. Imali smo dosta više teških utakmica u odnosu na Partizan od početka sezone, ali Partizan je tim koji će rasti. Željko će tim još oblikovati. Nama nije bilo opterećenje to što je Željko Obradović, koga vrlo poštujemo, došao u Partizan. Cenimo ga na osnovu rezultata u i van košarke, imao sam prilike sa njim da radim, poznajem njegov sistem rada… Zvezdin sistem nije koncipiran tako da se mi nekoga plašimo, mi imamo vrlo jasnu strategiju, hrabrost i iskustvo. Ono što je važno jeste da euforija posle sinoćnje pobede nestane, da mi čvrsto stojimo na zemlji, ovo je tek početak- rekao je Nebojša Čović za "b92".

Osvrnuo se prvi čovek Crvene zvezde i na atmosferu tokom večitog derbija, i osudio neprimereno skandiranje Željku Obradoviću.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meč Crvena zvezda - Partizan

- Atmosfera je bila sjajna, s tim što nije bilo potrebno to nevaspitano navijanje. To se vuče još od one utakmice Crvena zvezda – Fenerbahče. Mislim da je napravljena atmosfera previše naduvanog balona uoči duela sa Partizanom. Mi smo se dogovorili da smirimo situaciju, Radonjić i ostali su reagovali na skandiranja. Mi to nikada nismo podržavali. Niti za igrače, niti za trenera, niti za porodice ljudi, što se dešavalo na utakmici Partizan – FMP. Tada je Željko odreagovao gestikulacijama.

Crvena zvezda je odbranom razbila večitog rivala, a predsednik crveno-belih je objasnio od kada datira defanzivna filozofija.

- Još kada je 2011. godine došao Kari Pešić, mi smo se tada dogovorili da Zvezdina igra i koncepcija moraju da se zasnivaju na odbrani. A to znači da primimo koš manje. I svi treneri koji su bili kod nas su tu koncepciju i strategiju postavili. Tako je i sada. Videli ste da je odbrana čelična. Na osnovu nje skautiramo igrače. Zbog velike potrošnje u fazi odbrane neki igrači deluju umorno, najviše nam je istrošen plejmejker. Poštede nema, Volters se bori, baca se po parketu. On konstantno igra preko 20 minuta već nekoliko utakmica unazad. Radonjić je sa stručnim štabom napravio dobru kompoziciju, nastavićemo taj koncept jake odbrane da guramo i gledaćemo da što više igrača iz naših mlađih pogona ubacimo. Ali, da smo sezonu krenuli samo sa mladim igračima, niko vam ne bi tolerisao skor 0-7. Od Zvezde se očekuje rezultat ma kakva da je i ma s kim da igra. I mi taj koncept moramo da poštujemo, to je filozofija kluba u svim sportovima u kojim učestvuje.

Stefan Marković je debitovao za Crvenu zvezdu protiv Partizana...

- Stefan Marković je prošao sve preglede, sinoć se prvi put skinuo. On je sjajan momak, veliki borac, iskusan igrač i vrlo brzo će biti na optimalnom nivou. Već kroz nekih sedam do deset dana. Imao je samo tri ili četiri treninga pre nego što se skinuo, ali videli ste da i pored toga nije odudarao. Očekujemo veliku pomoć od njega.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading