ZVEZDA NANELA PRVI PORAZ PARTIZANU: Mitrović i Dobrić RAZBILI crno-bele, Radonjić nadmudrio Obradovića!

Autor:

Sport

14.11.2021

20:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su ubedljivo slavili u prvom ovosezonskom večitom derbiju i tako naneli Partizanu prvi poraz u ABA ligi rezultatom 71:56.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Partizan

Crveno-beli su karakterističnom igrom i sjajnom defanzivom uspeli da sruše večitog rivala koji nije imao raspoloženog igrača u svojim redovima.

Izabranici Dejana Radonjića su vodili tokom celog meča, a najveća prednost je iznosila plus 21.

Crno-belima je nadu u preokret u pojedinim mometima meča davao Alen Smailagić, kao i Dalas Mur, ali nije bilo tečne igre u redovima Partizana...

Crvena zvezda je počela serijom od 7:0 i već tada najavila da želi pobedu pred svojim navijačima.  Usledio je odgovor Partizana, pre svega preko Smailagića, a onda smo gledali tvrdu i žestoku borbu za svaki poen. Crveno-beli su prvu deonicu dobili sa 15:8.

 

 

Igralo se u serijama do kraja prvog poluvremena, a crveno-beli su uspeli da odu na odmor sa dvocifrenom prednošću od 32:21.

U nastavku se razigrao Luka Mitrović koji je na kraju završio meč kao najefikasniji, a pridružili su mu se Kalinić, kao i Dobrić koji je sjajno šutirao sa distance.

Uspeli su košarkaši Partizana da naprave pritisak na startu drugog poluvremena, kada se raspucao Dalas Mur, ali usledila je odmazda sa druge strane.

U poslednjem kvartalu je aktuelni šampion ABA lige dodao gas i nije dozvolio novi nalet crno-belih.

Luka Mitrović je imao 16 poena i bio najefikasniji, 15 je imao Dobrić, a 14 Kalinić. Na drugoj strani, 15 poena je imao Smailagić, a 14 Mur.

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 71:56

IV ČETVRTINA

10. minut - Tenzije na kraju meča! Kalinić dobija tehničku jer ga je Madar faulirao. Kraj meča!

9. minut - Ponovo pogtađa Mur, ali je kasno!

7. minut - Uspeva Mur da poentira za 3 na isteku napada!

6. minut - Pogodak Zagorca, Volters promašuje sa druge strane za 3!

5. minut - Nova trojka za Crvenu zvezdu, pogađa i Branko Lazić!

4. minut - Mur promašuje za 3 poena, ali sa druge strane pogađa Ognjen Dobrić!

3. minut - Uspeva Zagorac da poentira posle kontre! Dobrić pogađa zicer nakon što je Panter "izleteo"!

2. minut - Novi poeni Kalinića, Mitrović ostao da leži na terenu! Ekspresno Crvena zvezda ide na plus 15, pogađa i Holins za 3!

1. minut - Kalinić pogađa zlata vrednu trojku za Zvezdu! Izuzetno težak šut pogađa Volters! Koprivica uzvraća!

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 47:40

III ČETVRTINA

10. minut - Smailagić promašuje oba slobodna bacanja! S druge strane siguran Mitrović! Kraj treće četvrtine! Imala je Crvena zvezda 17 poena prednosti, pred poslednji period ostaje plus 7 za domaće!

9. minut - Vraća se Partizan, novi poeni Dalasa Mura! Zvezda u kontraritmu! Dalas Mur postiže nove poene, ovog puta pogađa za 3!

8. minut - Sjajan prodor Dalasa Mura! Smanjuje Partizan na 10 razlike! Sigurni sa obe strane sa linije penala!

7. minut - Ivanović promašuje jedno bacanje, Zagorac gubi loptu sa druge strane! Probao je Ivanović sa ogromne udaljenosti i promašio!

6. minut - Smailagić ispravlja promašaj saigrača, sada reaguje Dejan Radonjić tajm-autom! Zvezda je ispunila bonus, Smailagić pogađa nova dva slobodna bacanja!

5. minut - Sjajan prodora za Kalinića koji prolazi na drugi obruč i postiže prve poene iz igre!

4. minut - Avramović postiže prve poene, a potom Mitrović fauliran pod košem! Smailagić promašuje zakucavanje, ali promašuje!

 

 

3. minut - Trifunović promašuje za 3! Neverovatna asistencija Mitrovića, iza leđa upošljava Nejta Voltersa kojui poentira!

2. minut - Dobrić pogađa za 3, s druge strane košarkaši Partizana promašuju! Novi poeni sjajnog Luke Mitrovića! Tajm aut Željka Obradovića!

1. minut - Smailagić siguran sa linije slobodnih bacanja! Nejt Volters fauliran posle prodora, realizuje jedno slobodno bacanj1!

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 32:21

II ČETVRTINA

10. minut - Promašuje Dobrić za tri, ali Mitrović hvata i poentira! Greška Madara, a potom novi poeni Mitrovića! Kraj prvog poluvremena!

 

 

9. minut - Prva trojka Partizana na meču, pogađa je Smailagić! Sjajan prodor Mitrovića! Kalinić pogađa jedno bacanje! Ledej je isforsirao šut i promašio!

8. minut - Prvi poeni Zeka Ledeja na meču, posle asistencije Smailagića! Dobrić promašuje za 3, hvata Kuzmić koji je fauliran! Centar zvezde promašuje oba slobodna bacanja!

7. minut - Loš pas Voltersa za Kuzmića, a potom i nova izgubljena lopta crno-belih! Promašuje Kuruc, pa Panter!

Sada i treća vezana izgubljena lopta Crvene zvezde!

6. minut - Kuzmić je krenuo na zakucavanje, ali blokira ga Koprivica! Imala je Crvena zvezda 9 sekundi za napad, ali ništa od toga!

5. minut - Koprivica za Dangubića koji sjajno zakucava! S druge strane nesportski faul Madara nad Kalinićem! Oba bacanja pogađa Kalinić, a potom sjajno upošljava Kuzmića koji poentira!

4. minut - Flouter Nejta Voltersa! Posle promašaja Mura, Holins zakucava posle konre!

3. minut - Branko Lazić promašuje za tri poena! Do sada na meču je viđena samo jedna trojka i to Dobrića na startu meča! Još jedno zakucavanje Smailagića!

2. minut - Novi poeni Luke Mitrovića ispod koša!

1. minut - Sjajan potez Madara na startu druge četvrtine, a potom sa poludistance pogađa Dangubić!

CRVENA ZVEZDA - PARTIZAN 15:8

I ČETVRTINA

10. minut - Nije uspeo da poentira Ivanović posle zbrke u reketu, potom promašuje i Zagorac sa druge strane! Očekivano tvrda igra u derbiju! Mitrović pogađa težak šut na isteku prvog perioda! Kraj prve četvrtine!

9. minut - Sjajan potez Mitrovića! Kasnio je Zagorac, Panter izbacuje loptu u aut!

8. minut - Novi neiskorišćen napad Zvezde, međutim Simonović iznuđuje faul u napadu Ledeja! Holins prekida seriju Partizana, Holins sjajno poentira iz okreta!

7. minut - Promašuje Holins za 3, s druge strane snažno zakucavanje Alena Smailagića! Konačno je proradio pikenrol Partizana! Onda još jednom sjajan potez Smailagića!

 

 

6. minut - Debituje Stefan Marković! Novi poeni Kevina Pantera!

5. minut - Konačno Partizan postiže poene, Panter prekida lošu seriju! Kuzmić uzvraća! Konstantno lete predmeti, pokušavaju crveno-beli da smire navijače!

4. minut - Promašuje Dobrić za tri poena, faul mVoltersa nad Avramovićem!

3. minut - Fauliran Kalinić, pogađa oba slobodna bacanja! Sjajna odbrana Crvene zvezde u ranoj fazi meča! Ne koriste crveno-beli napad, Ledej fauliran!

2. minut - Dobrić pogađa za 3 poena! Sa druge strane promnašuje Panter za 3! Ponovo promašaj Partizana, ovaj put Smailagić!

1. minut - Zvezda otvara meč poenima Voltersa, prošetao se plej crveno-belih kroz reket Partizana! Ne prolazi Ledej, Kalinić ga sjajno zatvara!

18.56 Tu je i Dejan Stanković koji ne propušta mečeve Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

 

 

18.41 Vreo doček košarkaša Partizana.

 

 

 

18.39 "Delije" su napravile paklenu atmosferu i dvorani "Aleksandar Nikolić".

 

 

 

18.19 Stefan Marković će biti u večerašnjem sastavu Crvene zvezde protiv Partizana!

18.00 Zagrevanje košarkaša Partizana.

 

 

Crveno-beli su domaćini i ovaj duel dočekuju sa skorom od šest pobeda i jednog poraza u ABA ligi, dok izabranici Željka Obradovića u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja ne znaju za poraz.

Ekipa Dejana Radonjića imala je pobedničku uvertiru za derbi, pošto su u Evroligi savladali francuski Asvel (73:67), dok su crno-beli izgubili od Andore (61:60) na gostovanju u Evrokupu, čime su prekinuli niz od 10 uzastopnih pobeda u svim takmičenjima.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Partizana

Tim sa Malog Kalemegdana od početka sezone ima problema sa povredama i koronavirusom, pa će i u ovaj meč ući oslabljeni za Erona Vajta. I dalje nije poznato da li će novajlija Stefan Marković istrčati na teren, dok crno-beli mogu da računaju na sve raspoložive snage.

Poslednji večiti derbi je pripao  crveno-belima (73:64), u martu mesecu 2021. godine, ali od večeras nas očekuje neko potpuno novo rivalstvo beogradskih klubova.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading