EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Goran Grbović ANALIZIRAO večite pred derbi! Zvezda BESPREKORNA u odbrani, Partizanu FALI SAMO JEDNO

Autor:

Sport

12.11.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nedelja koja je pred nama biće jedna od najuzbudljivijih, barem kada je sportski sadržaj u pitanju. Osim odlučujuće utakmice koju fudbalska selekcija Srbije igra protiv Portugala u Lisabonu za plasman na Svetsko prvenstvo, očekuje nas i možda i najveći košarkaški večiti derbi u poslednjih nekoliko godina.

Republika

Foto: Starsport

Goran Grbović 

Ovo će biti prvi sudar u sezoni trofejnih stručnjaka Željka Obradovića i Dejana Radonjića

Partizan je do sada pokazao izvrsnu formu na dva fronta, u regionalnoj ABA ligi su neporaženi, dok su u Evrokupu zabeležili prvi poraz od Andore nakon vezane tri pobede.

Sa druge strane, košarkaši Crvene zvezde uspeli da pored Panatinaikosa, održe čas košarke i Asvelu u Evroligi što je najbolji pokazatelj trenutne forme tima sa Malog Kalemegdana.  

Upravo to nam garantuje spektakl u Beogradu ove nedelje. 

Tim povodom kontaktirali smo nekadašnjeg košarkaša Partizana Gorana Grbovića koji je najpre prokomentarisao igru crveno-belih. 

- Zvezda pre svega igra jaku odbranu. Njima niko ne može da ubaci više od 75. poena, što je zadivljujuće. Svaku utakmicu tako otvaraju i imaju taj pristup igri. Tako su, na kraju krajeva, savladali i Asvel koji je dosta slična ekipa Zvezdi - kaže Grbović za Republika.rs a zadim istakao i slabosti aktuelnog srpskog šampiona:

- Ono što treba da ih brine je napad. Zvezda tu ume da napravi dosta grešaka. Ali ni oni ni su dostigli maksimalnu formu, sve se još postavlja. Fali im igrač kao što je Vajt koji bi donosio po dvadeset i više poena po utakmici, e, kada se on vrati, tu mogu da budu nezaustavljivi.   

Republika

Foto: Starsport

Grbović i Duško Vujošević

O svom nekadašnjem klubu, beogradskom Partizanu, koji je na listi favorita za osvajanje Evrokupa dolaskom trofejnog stručnjaka Željka Obradovića na mesto trenera, Grobović ističe da stvari još treba da "legnu".

- To je još uvek jako mlada ekipa pre svega. Ne traba dovoditi u pitanje Željkov način rada, on ima previsoke standarde i pitanje je kako će se igrači izboriti sa tim. Stvari još treba da legnu. Ostvarili su nekoliko pobeda u Evrokupu, ali pri poslednjem porazu Partizan je imao veliki broj grešaka, baš veliki. Pre svega, Partizanu fali igrač "klasične trojke", to se za sada ne može dobiti sa Zagorcem i Dangubićem. Ali ovaj Partizan je tek u nastajanu - kaže Grbović za naš portal. 

Foto: Privatna arhiva

 

Takođe, pred nama ja i večiti derbi od kojeg se mnogo očekuje, stvara se utisak da je za ovaj sudar večitih rivala interesovanje javnosti najveće u protekloj deceniji. 

- Večiti derbi je ipak nešto najveće. U redu, Evroliga i Evrokup, svake nedelje sa stranom evropskom ekipom, ali u derbi se uvek igra na 150-200 posto. Derbi stvara igrača - rekao je Grbović i dodao šta očekuje od sudara Obradovića i Radonjića:

- Sastaju se dva vrhunska trenera, koja pre svega igru baziraju na brzoj tranziciji. Biće ovo prava košarka, onakva kakva i treba da bude, lepa za gledanje. Nadam se da će i navijanje biti takvo, bez nekih dosadašnjih ispada, i da će glavni biti igrači na terenu, što je i u sportu ipak najvažnije - zaključio je Goran Grbović za naš portal. 

Večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana na programu je u nedelju (14.11) od 19 časova. 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Branko72

12.11.2021 20:00

I našli Grbovica da pitate za pametan komentar? Pa sto niste pitali Vladu Djurovica,Duleta Vujošević,ili nekog trećeg ko se razume !!!!

Plecka

12.11.2021 22:03

Muka mi je vise od njegovih komentara ili analiziranje ekipa. Treba da nadju nekog ko se razume u kosarku. Ovo su gluposti koje je on naveo ovde, necu ih nabrajati. SAMO NAPRED PARTIZAN.