TUČE, ISKLJUČENJA, SUSPENZIJA: Mračni momenti Jokićeve karijere - jednom je PATOSIRAO rivala i u dresu reprezentacije! (VIDEO)

Autor:

Sport

09.11.2021

11:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaš Nikola Jokić je napravio nesportski potez koji mu nimalo neće pomoći u nastojanju da stane rame uz rame sa najvećim NBA zvezdama. Potpuno je pogubio konce na meču protiv Majamija, sa leđa udario Markifa Morisa i gotovo sigurno obezbedio kaznu koja će mu obeležiti ovu sezonu! Nije prvi put aktuelnom MVP-ju da ne može da se nosi sa pritiskom na terenu, pa ćemo se podsetiti onih loših trenutaka njegove karijere.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Nikola Jokić u okršaju sa Devinom Bukerom

Svakom potezu jeste prethodila loša odluka sudija ili sporan potez protivnika, ali ovo su momenti koje Nikola Jokić nije sebi da dozvoli.

Poznato je da as Denvera nema tretman kod arbitara onakav kakav zaslužuje, a u trenucima nemoći kada su ga rivali mučki tukli, Jokić je zaboravljao gde se nalazi i dozvoljavao besu da preovlada.

Zbog poslednjeg incidenta će sigurno biti novčano kažnjen, kao i suspendovan na najmanje jedan meč, mada su procene da bi Srbin mogao na malo duže "hlađenje".

To mu ne bi bilo prvi put jer je već u karijeri suspendovan na meč neigranja! Bilo jeto zbog napuštanja klupe tokom incidenta koji se dogodio na utakmici sa Jutom, a tada je i novčano kažnjen. Najpre je došlo do tuče Mejsona Plamlija i Jutinog Derika Fejvorsa, da bi srpski as uleteo u tuču, zbog čega je kasnije ispaštao. Tada je javnost bila blagonaklona prema njemu, a činjenica je da ovde Jokić nije bio glavni akter i da je suspenzija bila prestoga kazna.

I dalje se pamti Jokićevo isključenje iz finiša prošle sezone kada je ušao u obračun sa NBA zvezdom Devinom Bukerom! 

Srpski as je odigrao nešto agresivniju odbranu i tom prilikom po licu udario Kamerona Pejna, na šta je burno reagovao Buker, Jokić nije želeo da "spusti loptu" pa je dobio direktno isključenje, što je bio njegov poslednji meč te sezone jer su ih Finiks Sansi izbacili sa 4:0 iz plej-ofa.

Još jedno nezadovoljstvo sudijskim odlukama kulminiralo je isključenjem Jokića, ali i trenera Majka Melouna. Još 2017. godine na meču protiv Los Anđeles Lejkersa, Srbin je zaradio direktnu diskvalifikaciju sa meča, bez opomene i tehničke greške. Bila je vidljiva sudijska greška i faul nad centrom Denvera, ali ništa nije dosuđeno.

 

 

Sličan incident se desio na meču protiv Los Anđeles Klipersa 2018, kada je Srbin eksplodirao i zasuo sudiju najstrašnijim uvredama.

Pamti Srbija i njegovu borbenost na meču sa Italijom na Mundobasketu, kada mu se na putu našao Danijel Heket.

Jokić je laktom najpre udario Heketa koji mu nije ostao dužan, ali potom se sapleo i završio na parketu. Međutim, većeg incidenta nije bilo, pošto je sudija smirio situaciju i dosudio obostranu ličnu grešku.

Možda Jokić "nije cvećka" ali Markif Moris je to još manje! Košarkaš Majami Hita ima nezavidnu konfliktnu prošlost u NBA!

I njega i brata Markusa od početka karijere prate skandali, a očigledno je bilo da je Jokić bio isprovociran da "nokautira" Markifa.

Pamti se skandal Morisa koji je u septembru 2015. javno tražio da bude trejdovan, za šta je novčano kažnjen, a na sred meča je ušao u žestok obračun sa trenerom tadašnjeg tima Finiks Sansa.

Potom je usledio još gori potez, bacio je peškir direktno na Džefa Hornaseka i zbog toga je suspendovan na dva meča zbog neprimerenog ponašanja. Ipak, ono što se najviše pamti je njegova tuča sa saigračem.

Na svom poslednjem meču za Sanse 10. februara 2016. godine potukao se sa saigračem! Nasrnuo je na Arčija Gudvina na jednom tajmautu i sve je preraslo u ozbiljnu tuču.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading