VRAĆA SE: Željko Obradović OBRADOVAO navijače Partizana!

Autor:

Sport

08.11.2021

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana u sredu igraju meč četvrtog kola Evrokupa protiv Andore, a trener crno-belih Željko Obradović ima dobre vesti za navijače.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović oprezan pred meč sa Andorom

Košarkaši Partizana su do sada maksimalni sa sedam trijumfa u ABA ligi i tri u Evrokupu, a protiv Andore će biti kompletni.

- Interesantno putovanje, sutra ujutru u pet časova krećemo ispred Arene, promenićemo nekoliko prevoznih sredstava i stići u Andoru oko pet popodne. Veoma lepo putovanje, ali šta je tu je, to je sastavni deo ovoga čime se bavimo. Ekipa Andore voli da igra u tranziciji, pokušavaju preko svojih plejmejkera da reše što pre, pogotovo ako imaju višak igrača u kontra napadu. To je prva stvar koju treba da uradimo – da zaustavimo njihovu tranziciju. A posle toga u igri pet na pet da probamo da sprečimo te blokade koje imaju za šutere. Treba da iskontrolišemo i skok, jer su tim koji ide izuzetno dobro ide na skok. To bi trebalo da budu ključne stvari. Ako to uspemo da uradimo, imamo šanse da odigramo dobru utakmicu- rekao je Obradović.

Na prethodnoj utakmici sa FMP trener Partizana nije mogao da računa na Alena Smailagića.

Republika

Foto: Starsport

Alen Smailagić igra protiv Andore

- Smailagić je u redu. Trenirao je jutros, putovaće sa ekipom-rekao je trener Partizana. 

Kapiten crno-belih Rade Zagorac je svestan izazova i teškog ritma koji nameće sistem takmičenja.

- Prvi izazov koji ćemo morati da savladamo – da dođemo maksimalno spremni i odmorni na utakmicu. Čekaju nas dva leta plus autobus – što nije nimalo lako, treba uključiti kao faktor nadmorsku visinu koja je drugačija tamo. Onda se fokus prebacuje na kvalitetnu ekipu, koja godinama ima kontinuitet, deluje mi da su čvrsto na zemlji. U smislu filozofije – nemaju pretenzije da u jednoj godini naprave momentalan uspeh koji će naknadno da napravi probleme u narednim godinama zbog takvog pristupa. Deluje mi da su veoma skromni i zadovoljni sa onim što imaju. Jedni su od najboljih u našoj grupi.

Crno-beli u Andoru stižu puni samopouzdanja...

- Mi smo u dobrom raspoloženju, pobedili smo svaku utakmicu koju je trebalo da pobedimo do sada. Treba biti dovoljno skroman i reći da pravi izazovi tek slede, bez potcenjivanja pređašnjih rivala. Pogotovo u ABA ligi, gde na sledećeoj utakmici igramo sa Zvezdom. Mislim da je veoma važno da zadržimo skromnost- zaključio je Rade Zagorac.

Andora je do sada ostvarila dve pobede u Evrokupu, protiv Trenta i Hamburga, a izgubila je od Lokomotive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading