LJUDI, JOKIĆ NAS SVE PRAVI BUDALAMA: Ne zovite ga više u reprezentaciju!

Autor: Marija Stefanović

Sport

08.11.2021

05:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igrati za reprezentaciju čast je svakom sportisti, ali ne i srpskom košarkašu Nikoli Jokiću (26)!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Nikola Jokić

Zvezda Denvera ophodi se prema nacionalnom dresu kao da je poslednja rupa na svirali i tako na sebe navlači, s pravom, gnev domaćih navijača. Iako su mnogi mislili da će se situacija promeniti dolaskom novog selektora Svetislava Pešića na klupu "orlova", to ipak nije slučaj.

Nastavio je Nikola po starom i to se može videti po izjavi koju je dao za srpske medije nakon meča sa Hjustonom u NBA ligi. MVP najjače lige sveta nijednog trenutka nije iskazao želju za igranjem u nacionalnom dresu i njegova izjava odaje utisak da je za njega reprezentacija samo dodatni teret.

- Bio sam u kontaktu sa selektorom, ne nešto previše. Jako je rano pričati o reprezentaciji sad, ne mogu da razmišljam toliko unapred, ne znam šta će da bude. Ne znam ništa povodom toga - kazao je Jokić.

Ostaje pitanje da li će se Jokić odazvati na poziv selektora za Evropsko prvenstvo naredne godine. Mada, nakon ovakvih izjava, Jokić i ne zaslužuje da se nađe na spisku selektora.

Očigledno da srpski košarkaš ne shvata da to što je proglašen za MVP najjače lige sveta i što beleži dobre rezultate s Deneverom neće obrisati mrlju koju je bacio na sebe zbog odnosa prema nacionalnom dresu.

Proteklog leta odbio je iskusni Somborac da pomogne "orlovima" da izbore plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ista situacija bila je i 2015, kada je propustio Evropsko prvenstvo u Lilu i 2017. u Istanbulu. Srpski košarkaš dosad je samo dva puta udostojio reprezentaciju prisustvom, i to na Olimpijskim igrama u Riju, gde je naš tim osvojio srebrnu medalju, kao i na Svetskom prvenstvu u Kini 2019, kada smo takmičenje završili na petom mestu.

I pored veoma nezainteresovanog stava Nikole Jokića za reprezentaciju, novi selektor Srbije Svetislav Pešić (72) istakao je da će sve uraditi da bi popularnog Džokera vratio u tim.

- Kažu da se udvaram Jokiću, pa svakom ću se udvarati. Želim da mu objasnim da je za njega i njegovu karijeru dobro da igra za reprezentaciju - objasnio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (19)

Loading
Sojka

08.11.2021 07:08

Jokicu samo napred! 💪

Odgovori 44 73
Baki

08.11.2021 08:08

Mislim da tu ima još nešto. Jokić je uspeo da se plasira zahvaljujući vrsnim košarkašima iz NBA lige. To što igra Jokić mora da bude u okruženju vrsnih igrača. Ako tih igrača nema, a mi ih nemamo, Jokić je prosek. On je toga svestan i reprezentacija je za njega teret. Osim ako nije "mrzitelj".

Odgovori 64 45
Marko

09.11.2021 10:38

@Baki - Nije prosek...MVP NBA lige nikako nije prosek...

Odgovori 24 9
Mkaks

09.11.2021 15:15

@Baki - Baki, izvini ali ocigledno ne pratis dovoljno kosarku, Jokic pravi od prosecnih igraca vrhunske svojim asistencijama razigrava ceo tim ... a sto se tice repke ocigledno je da vlada nesloga u svlacionici

Odgovori 25 25