ČOVIĆ DOBIJA FUNKCIJU U EVROLIGI? Predsednik Crvene zvezde dobio poziv koji se NE ODBIJA!

Autor:

Sport

03.11.2021

22:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velike promene će se desiti u Evroligi posle odlaska Đordija Bertomeua sa funkcije izvršnog direktora elitnog košarkaškog takmičenja, a prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović je navodno deo planova reforme!

Republika

Foto: Starsport

Nebojša Čović menja Đordija Bertomeua?

Đordi Bertomeu će 30. juna naredne godine napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige pošto su klubovi akcionari izglasali nepoverenje.

Kako piše "Kurir" Nebojša Čović jedan je od glavnih kandidata za novog čelnika evropskog takmičenja koga očekuje totalna rekontrukcija. 

Prema saznanjima pomenutog izvora Čović još nije odlučio hoće li prihvatiti ponudu Evrolige.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đordi Bertomeu smenjen

Naime, nova funkcija zahteva veliko angažovanje i posvećenost, a predsednik crveno-belih bio je proteklih meseci rezervisan prema produženju mandata na čelu KK Crvena zvezda, ističući da je iscrpljen, i da ima i zdravstvene probleme.

Nebojša Čović pre nekoliko dana najavio je promene u Evroligi, istakavši probleme kalendara takmičenja, menjanje organizacije, manjak sponzora, vlasničku strukturu i finansijsku nestabilnost.

- Klubovi troše više nego što zarađujuju. Pobeda u Evroligi je 37.000 evra, u UEFA Ligi Evrope oko 700.000. Košarka je upala u spiralu da više troši nego što zarađuje - rekao je Čović na RTS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Zvezdaš

04.11.2021 04:57

Bravo za Čovića, i zasluzio je! Al nije mi jasno da dozvoliš da te onaj Vlaisavljević ismeva i da se hvali kako neće na telefon da ti se javi! Razmisli malo ko nam je u Crvenoj Zvezdi

Partizanovac

04.11.2021 11:15

@Zvezdaš - E, čuo sam da vam je taj član uprave najveće olos na planeti?!