DOLIJAO: Bertomeu popio pedalu iz Evrolige!

Autor:

Sport

02.11.2021

14:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đordi Bertomeu je bivši!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đordi Bertomeu

Đordi Bertomeu će 30. juna naredne godine napustiti mesto izvršnog direktora Evrolige, nakon što su mu klubovi akcionari izglasali nepoverenje.

Klubovi u čijem vlasništvu je takmičenje, njih 11, glasali su 6:5 da Kataloncu krajem juna 2022. godine istekne mandat na čelu Evrolige, prenosi grčki Sport24.

Za odlazak Bertomeua glasali su grčki velikani Panatinaikos i Olimpijakos, kao i Olimpija iz Milana, CSKA, Žalgiris i Makabi. Sa druge strane za njegov ostanak bili su Španci, Barselona, Real i Baskonija, kao i Anadolu Efes i Fenerbahče.

Kako piše grčki portal, Мakabi i njegov suvlasnik Dejvid Federman, sugerisali su Upravom odboru ECA da ne bi trebalo da se sprovedu disciplinske mere protiv pojedinaca i grupa koji su napravili prestupke u skorijoj prošlosti, odnosno da se takvi postupci zamrznu, plašeći se da bi mogli da bdu odmazda odlazećeg rukovodstva lige.

Konačnu odluku o tome doneće Generalna skupština ECA.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading