BLOK KOŠTUNICE I "ONO" ŠTO SE TEU VUČE PO PODU: Urnebesni gafovi košarkaških komentatora (VIDEO)

Autor:

Sport

27.10.2021

12:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počela je dugo očekivana košarkaška sezona, kako kod nas tako i u svetu. Sa ABA ligom, igra se i u najjačoj ligi sveta - NBA, a počela su i evropska košarkaška takmičenja poput Evrolige, Evrokupa i Lige šampiona gde i Srbija ima svoje predstavnike.

Republika

Foto: youtube.com/BALKAN INFO - Zvanični kanal/Grosbasket Basketball Shop/www.profimedia.rs/

 

U susret plejadi košarke, red je da se podsetimo i onih koji su redovno utakmice činili bogatijim, upotpunjavali nam ugađaj preko malog ekrana ali zbog kojih smo se i ne retko smejali - televizijskim komentatorima. 

Nadaleko su nam poznati ispadi, gafovi i greške fudbalskih komentatora. Ali, ima toga i kada je košarka u pitanju. 

Podsetimo se.

Nešto se vuče po parketu, i blok Koštunice

 

Jedan od redovnih komentatora kada je reprezentativna košakra u pitanju je i iskusni novinar i voditelj na javnom servisu, Slobodan Šarenac. 

Dugogodišnji komentator, profesionalac prijiatnog glasa upamćen je i po ovim "gafovima".

Tokom utakmice između Srbije i Nemačke na Svetskom prvenstvu u Turskoj 2010, srpski komentator je ostao zapanjem sa kojom lakoćom je Miloš Teodosić prošetao kroz reket protivnika pa je i istakao da se "neke stvari" vuku po podu. 

Okršaj Partizana i turskog Efesa u okviru Evrolige, ostaće upamćen i po ispadu Šarenca koji je uspeo da Miroslava Raduljicu oslovi imenom nekadašnjeg predsednika. 

Šarenac je takođe prepoznatljiv i po svom grohotskom smehu ali i po tome što mu, samo ponekad, ostane uključen mikrofon kada ne bi trebalo (01:50)

Meč za bronzu protiv bronzane medalje
 

Još jedan od prepoznatljivih glasova javnog servisa, kada je košarka u pitanju, je i legendarni sportski novinar i komentator Patar Denda. 

Milozvučni glas koji prenosi reprezentativne duele upamćen je i po "lapsusu" koji je vrlo brzo postao viralan na internetu. 

U pitanju je meč između ženske reprezentacija Srbije i Španije u polufinalu Evropskog prvenstva 2019. godina. 

Denda je tada govorio o odmoru koji sledi košarkašicama pre meč za treće mesto na prvenstvu - odnosno bronzanu medalju, koja je i bila protivnik u meču. 

BONUS

     To (uvek) mogu samo Srbi

Istina je, kada se spomenu "najurnebesnije" izjave komentatora na košarkaškim utakmicama, da se prvo pomisli na izjave hrvatskih komentatora sa mečeva protiv naše reprezentacije, ali i klubova, koji su bili više nego napeti. 

Zato se najpre prisetimo jednog od prvih takmičarskih mečeva koji je tadašnja reprzentacija Jugoslavija odigrala protiv Srbije. 

Utakmicu je tada najviše "začinio" Aleksandar Saša Đorđević, trojkom za pobedu u poslednjoj sekundi. 

Hrvatski komentator od šoka, umalo nije opsovao.

Slišna situacija, ponovila se i u osmini finala svetskog prvenstva 2010. godine, kada je Srbija trijumfovala nakon izuzetno napete završnice. 

Pri rezultatu 72:72, izabranicima Dušana Ivkovića je dosuđen faul i dva slobodna bacanja dok je na semaforu ostala još samo jedna sekunda do kraja meča. 

Zatim je usledila legendarna izjava hrvatskog komentatora:

     Vredi koš, JAO!

Ne možemo izostaviti i legendarnu trojku Dušana Kecmana u finalu ABA (tada NLB) lige kada je za 0,6 sekudni ućutkao dvoranu u Zagrebu i doneo Partizanu još jedan trofej. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading