VOLTERS NE MOŽE SAM: Hrabra Zvezda PALA u Francuskoj - BOLAN evroligaški poraz crveno-belih!

Autor:

Sport

26.10.2021

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Monaka savladali su Crvenu zvezdu u 6. kolu Evrolige rezultatom 70:62.

Republika

Foto: Twitter/KK Crvena zvezda

Ognjen Dobrić na meču Monako - Crvena zvezda

Crveno-beli su odigrali egal meč, bili su u igri sve do same završnice, ali nisu uspeli da "prelome" duel u svoju korist.

Ključnu trojku promašio je večeras odlični Nejt Voltersa na minut pre kraja, kada je na semaforu ostalo 66:62 u korist Frrancuza, nakon čega više nije bilo povratka.

Aktuelnog prvaka Srbije predvodili su upravo Volters sa 18 i Kalinić sa 14 poena, uz pet skokova. U pobedničkom sastavu istakli su se Dijalo sa 19 koševa i Motejunas sa 14, uz osam uhvaćenih lopti.

Zvezda je tako upisala četvrti evroligaški poraz, dok Monako, posle šest rundi ima polovičan učinak.

Tok meča mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Kraj meča, trijumf domaćih rezultatom 70:62!

10. minut - Veliki promašaj Voltersa za tri, kojim se Zvezda mogla vratiti u igru, potom su gosti loše zagradili, Monako pred pobedom... 

9. minut - Tehničku grešku je zaradio Džejms, ali je gost upisao samo jedan poen iz te situacije (65:60). Bivši as CSKA je ponovo bio neprecizan, što je kaznio Volters za 65:62.

7. minut - Butsijel je promašio oba slobodna bacanja, ali je to ispravio Dijalo (65:59). Usledila je greška Holinsa, što je crveno-bele dovelo u jako tešku situaciju pred sam finiš susreta... 

5. minut - Čeka nas drama u završnici, Cirbes je odbranio Motejunasa, što je iskoristio Kalinić, ali je Džejms pogodio tešku trojku u najgorem mogućem momentu - 63:59.

3. minut - Serija neuspešnih napada, Cirbes je prkinuo to pogotkom pod košem, Monako ima tri poena viška - 60:57!

1. minut - Motejunas je pogodio preko Kuzmića (58:53), Volters je promašio trojku, a centar Zvezde je pokušao da dođe do lopte, pa je napravio faul u napadu. 

Monako vodi sa 56:53 uoči poslednje deonice

10. minut - Danilo Anđušić je iskoristio grešku Voltersa, Monako sa viškom od tri poena ulazi u odlučujući kvartal.

9. minut - Vezao je domaćin pet koševa, posebno je "bolna" bila trojka Džejmsa sa oko devet metara, novo izjednačenje u Francuskoj - 52:52. Posle toga, Dobrić je iskoristio samo jedan od dva penala (52:53), a zatim je Motejunas vratio prednost na stranu Monaka - 54:53!

7. minut - Veoma tvrd drugi deo igre, sjajna odbrana crveno-belih, koji posle trojke kapitena Lazića, na perfektan pas Uskokovića, imaju velikih pet poena viška - 47:52.

5. minut - Klub sa Malog Kalemegdana je imao veliku priliku da se "odlepi", propustili su čak tri napada, što je kaznio Anđušić, koji je Monaku doneo egal - 47:47

3. minut - Volters ima već 16 poena, na krilima njega i Kalinića, gosti su preokrenuli rezultat (41:45), a seriju od 9:0 prekinuo je Dijalo, posle dodavanja Hola (43:45).

1. minut - Gde je stao u prvom, Volters nastavlja i u drugom delu igre, Zvezda smanjuje zaostatak na 41:38, a potom je i Kalinić pogodio trojku za izjednačenje (41:41).

Monako vodi rezultatom 41:36 na poluvremenu

10. minut - Poene je postigao Cirbes, uposlio ga je Holins, a domaći tim je posle tajm-auta Zvezdana Mitrovića poenima Lija okončao prvi deo igre.

9. minut - Posle serije neuspešnih napada na obe strane, Motejunas je ponovo pogodio, ovoga puta posle skoka u napadu, šteta što se Zvezda mući na ofanzivnom delu parketa - 37:32

7. minut - Prišla je Zvezda na svega pola koša zaostatka. Ognjen Dobrić je fauliran pri šutu za tri, pogodio je sva tri penala (31:30), ali je sa linije slobodnih bacanja nepogrešiv bio i Motejunas - 33:30. Litvanac je povećao vođstvo domaćih, posle uspešnog "pika" i asistencije Anđušića, Monako vodi sa 35:30.

5. minut - Serija Crvene zvezde od 5:0, ponovo je Volters pogodio uz prekršaj, nakon što je Majk Džejms izgubio loptu (29:24), na to se nadovezao Holins preciznim šutem van linije 6,75, ali je Hol to okončao zakucavanjem - 31:27.

3. minut - Monako održava dvocifrenu razliku, Volters i Dobrić drže Zvezdu u igri, ali Francuzi igraju dosta raznovrsnije u napadu - 29:19!

1. minut - Novi koš Hola, a potom je niz domaćeg sastava prekinuo Volters, koji je poentirao uz dodatno slobodno bacanje (23:15).

1. četvrtina

10. minut - Luka Mitrović je jedini uspeo da poentira od crveno-belih u završnici prvog kvartala, Lazić je promašio trojku u poslednjoj sekundi - 21:12

 

 

9. minut - Monako za sada koristi Zvezdine propuste u napadu, a nakon poena Hola i Dijaloa domaći vode sa 16:10. Dejan Radonjić je zatražio minut odmora, kako bi zaustavio seriju Monaka.

7. minut - Kuzmić i Anđušić već imaju po šest poena, ali francuski predstavnik vodi sa 12:10.

5. minut - Anđušić je pogodio za tri, od table, sa velike udaljenosti, Kuzmić je bio precizan sa poludistance, a zatim su pogađali i Volters i Kalinić. Gosti vode sa 8:7!

3. minut - Veoma tvrd meč u Francuskoj. Prvi poen je postigao Ognjen Kuzmić sa linije penala, uzrvatio je Dijalo na dodavanje Motejunasa, a potom je centar crveno-belih ponovo dao jedan od dva penala - 2:2.

1. minut - Bez poena na startu meča. Monako nije iskoristio prvi napad, a potom ni Volters nije uspeo da poentira.

Počinje meč u Francuskoj

 

 

 

 

Podsetimo, crveno-beli su u prošloj rundi poraženi od Albe u Pioniru, pa će pokušati da to isprave "brejkom" u Francuskoj.

Oba tima su u dosadašnjem toku elitnog takmičenja upisala skor od po 2-3.

Četa Dejana Radonjića je za vikend savladala Mornar u okviru ABA lige, pa će pokušati da igru iz Bara "preslika" i večeras. U okviru elitnog takmičenja ove nedelje je na programu dupli program, pa će Zvezda, nakon puta u Francusku, ići na noge Milanu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading