ŽELJKA REŠETALI DO RANIH JUTARNJIH ČASOVA: Obradović se ponosno DRŽAO I SIPAO ISTINU (VIDEO)

Autor:

Sport

26.10.2021

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda se vratila, u svoju kuću, svome Partizanu! Nakon 30 godina provedenih širom Evrope, Željko Obradović je po drugi put u svojoj karijeri na kormilu crno-belog jata. Početak tekuće sezone je kao iz snova za "parni valjak", ali pred Obradovićevom četom je još mnogo teških iskušenja...

Republika

Foto: Starsport

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović

Ipak, teško je ne prisetiti se i perioda dok je ŽOC kao selektor predvodio našu selekciju. Od 1997. godine, pa sve do 2000. Željko je sa tadašnjim "plavima" osvojio svetsko zlato i evropsko, kao i jedno bronzu na šampionatu Starog kontinenta 1999. godine. Prethodno je je bio pomoćnik pokojnom dušanu Ivkovića u Atini 1995. godine i Atlatni godinu dana kasnije.

Nakon Olmpijskih igara u Sidneju, Željko se povukao sa mesta selektora. Samo četiri godine kasnije, trofejni stručnjak ponovo seda na klupu nekadašnje selekcije Srbije i Crne Gore, međutim, taj drugi mandat neće pamtiti po dobrome.

Posle 11. mesta na OI u Pekingu 2004. godine, usledio je i Evropski šampionat u našoj zemlji!

 

 

Iako su u Srbiji očekivali zlatnu medalju, doživeli smo tešku blamažu pred publikom u Novom Sadu - poraz od Francuza u osmini finala turnira.

 

 

Tada je ŽOC na konferenciji za medije sa punim pravom uperio prstom u tadašnje reprezentativce i optužio ih da su zbog svojih, sitnokorisno egiostičnih stavova, doveli do kraha naš tim na EP u Srbiji i Crnoj gori.

Nekoliko dana nakon nezaboravne konferencije Obradović je bio gost i u čuvenoj košarkaškoj emsijiji "Zona Press" u kojoj je do ranih jutarnjih časova, onako stojički odogovarao na sva pitanja gledalaca koji su se putem telefona uključivali direktno u emisjiu.

Prisetimo se tog vremena:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading