OTKRIVENA VELIKA TAJNA: Dražen Petrović je imao ogromnu želju da igra u Partizanu!

Autor:

Sport

23.10.2021

20:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih jugoslovenskih igrača svih vremena, Dražen Petrović, ostaće zapamćen po neverovatnoj energiji na terenu i "ubilačkom" takmičarskom duhu, a o karijeri hrvatskog košarkaša govorio je pevač Damir Damjanić, inače veliki prijatelj pokojnog Dražena.

Republika

Foto: Prinscreeen/Youtube/Ilustracija

Dražen Petrović, legenda evropske i svetske košarke

Damjanić je u intervjuu za "Mondo" govorio o karijeri legendarnog "košarkaškog mocarta", kako su iz milošte nazivali Petrovića:

- Mi smo se družili, kao deca zajedno trenirali. On je uvek navijao za Partizan, ja za Zvezdu. Znam da mu je otac bio policajac iz Hercegovine. Znam da mu je želja bila da ode u Partizan, tu je igrao i njegov idol Kićanović. Kad dolazimo da igramo u Beograd, sa bilo kim, uvek za nama idu dvojica iz Partizana, merkaju trenutak u hotelu da popričaju sa njim, da ga vrbuju. Ali prvo su Acu (brata Dražena Petrovića prim. aut.) u Cibonu, i onda ga Novosel tom linijom odvodi u Zagreb. I bilo je presudno što je Cibona tad igrala Kup prvaka, to je njemu bilo važno. Da je Partizan bio prvak Jugoslavije, ko zna šta bi se desilo- rekao je Damjanić.

Petrović je, pre tragične pogibije 1993. godine u saobraćajnoj nesreći, ostavio dubok trag prvo u evropskoj, a zatim i u NBA košarci. Posle epizode u Portlandu trejdovan je u Nju Džersi Netse sa kojima je igrao i u plej-fofu, ali je Klivlend tih godina eliminisao Netse.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading