NEMCI SLAVILI U GROTLU PIONIRA: Alba održala ČAS košarke INDISPONIRANOJ Zvezdi - težak evroligaški poraz crveno-belih!

Autor:

Sport

22.10.2021

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Albe u Pioniru u 5. kolu Evrolige rezultatom 78:63.

Republika

Foto: Starsport

Nikola Kalinić na meču protiv Albe

Nemački sastav, uprkos izostancima, nematnuo je svoj ritam igre od prvog do poslednjeg minuta. Crveno-beli su već na veliki odmor otišli sa dvocifrenim zaostatkom (38:25), pa nisu uspeli da se rezultatski vrate do kraja duela.

Najbolji u redovima tima sa Malog Kalemegdana bio je Ognjen Kuzmić sa 16 poena i šest skokova, dok je Volters dodao 13, uz pet asistencija. Dvocifren je bio i Luka Mitrović, koji je bio na pragu dabl-dabl učinka, ali je stao na 11 koševa, uz devet uhvaćenih lopti.

Pobednički sastav predvodio je Lo sa 17 poena, a pratili su ga Sikma i Zusman sa po 11.

Ovo je treći poraz izabranika trenera Dejana Radonjića u elitnom takmičenju, dok Alba sada ima, takođe, skor 2-3.

U narednoj rundi, Zvezda ide na noge Monaku, dok će nemački sastav putovati na megdan Olimpijakosu.

Tok meča iz Pionira mogli ste da pratite uživo na našem portalu.

Trijumf Albe nad Zvezdom rezultatom 78:63!

10. minut - Lo je pogodio trojku za kraj katastrofalne večeri Zvezde!

9. minut - Pao je ritam u Pioniru, oba tima čekaju kraj susreta.

7. minut - Zusman nastavlja da dominira na oba kraja parketa (71:56), Kalinić je ponovo bio neprecizan za tri, Kuzmić je uhvatio ofanzivni skok, međutim čini se da je kasno za preokret...

5. minut - Smit je dao novi koš sa distance, Branko Lazić je uzvratio, na oduševljenje "Delija", ali su gosti na korak od bodova - 69:56!

3. minut - Oba tima pogađaju samo trojke u poslednjem kvartalu, Blat i Volters su bili precizni, ali klub sa Malog Kalemegdana ne uspeva da pripreti rivalu koji vodi sa ubedljivih 64:51!

1. minut - Promašio je Kalinić šut sa distance, Smit sa druge strane ne greši, gosti vode rezultatom 61:46! 

Alba u odlučujući kvartal ulazi sa "plus 12" - 58:46!

10. minut - Olinde je dao poslednje poene u trećoj deonici, a potom je promašio Dobrić.

9. minut - Imala je Alba dosta sreće! Da Silva je u zadnjim momentima okončao jedan dug napad gostiju, uzvratio je Mitrović, ali nemački predstavnik održava dvocifreni višak 56:44.

7. minut - Razigrao se Ognjen Kuzmić, ima već 12 poena, međutim Zusman je postigao važan koš na isteku napada gostujućeg sastava (38:51). Zvezda je ušla u napadački ritam, novi poeni Holinsa iz reketa, na šta se nadovezao Volters - 42:51!

Republika

Foto: Starsport

Volters na meču protiv Albe

5. minut - Dobrić je pogodio trojku, ali Zusman ne dozvoljava crveno-belima da uhvati priključak - 32:47!

 

 

3. minut - Zusman je napravio nesportsku ličnu grešku, Zvezda je to iskoristila preko Kuzmića i smanjila na 28:40. Usledila je nova dobra odbrana domaćih, ali je Kalinić bio neprecizan za tri.

1. minut - Počelo je drugo poluvreme. Prve poene postigao je Lo, položio je uz kontakt, Nemci imaju ogromnih 40:25!

Posle prvih 20 minuta Alba vodi sa 38:25!

10. minut - Novi poeni Sikme (24:38), na šta je odgovorio Kalinić preciznim izvođenjem slobodnih bac

9. minut - Dobrić je pogodio za seriju domaćih od 10:0, ali ju je prekinuo Olinde, koji je ostao sam u ćošku (22:31). Mitrović je potom nadigrao Sikmu sa niskog posta, ali je posle trojke Loa gost ponovo na dvocifrenom višku - 24:36!

7. minut - Lo je bio precizan za tri (28:12), Volters je konačno prekinuo niz Albe koja ima ogromnu prednost - 28:15. Nastavili su izabranici Dejana Radonjića da smanjuju vođstvo rivala, precizan je bio Mitrović, a zatim još jednom Volters sa distance, Zvezda je na "minus osam" - 20:28!

5. minut - Izuzetno se muče domaći u napadu, postigli su samo dva poena u drugoj deonici, Delije negoduju zbog sudijskih odluka, a raste prednost Albe - 12:24.

 

 

3. minut - Holins je prekinuo seriju Nemaca od 10:0, koju je prethodno kompletirao Olinde (18:12). Usledila je dobra odbrana domaćih, promašio je Smit, ali crveno-beli nisu dobro zagradili u reketu, što je kaznio Da Silva sa penala - 12:19

1. minut - Da Silva i Blat su ekspresno poentirali za 16:10, Alba je nastavila sa sjajnom igrom iz finiša prve deonice. 

Alba ima prednost od 12:10 na kraju prvog kvartala

10. minut - Blat je ostao sam i pogodio trojku sa "45 stepeni", Dobrić je bio neprecizan van linije 6,75 u poslednjim sekundama.

9. minut - Da Silva je pogotkom sa poludistance doneo Albi izjednačenje (9:9), a zatim je Mitrović bio polovičan sa linije slobodnih bacanja za 10:9.

7. minut - Posle prvog tajm-auta, dva minuta bez koša, rovovska borba u Pioniru.

5. minut - Sikma je dao trojku, uzvratio je Holins istom merom, crveno-beli vode sa 9:7.

 

 

3. minut - Nakon serije grešaka i promašaja na obe strane, poentirao je Kalinić, dok je prvi koš za nemački tim postigao Zusman (4:2).

1. minut - Prve poene za Crvenu zvezdu postigao je Nejt Volters - 2:0!

Počinje meč u Pioniru

 

 

 

Crveno-beli su u dosadašnjem delu sezone upisali polovičan učinak, a slove za velikog favorita na večerašnjem susretu. Berlinski tim čeka pravi pakao u dvorani "Aleksandar Nikolić", s obzirom na činjenicu da su Delije "mobilisale" sve snage za meč protiv Nemaca.

Zvezda u meč ulazi na krilima trijumfa nad Cedevita Olimpijom u okviru ABA lige, dok je u prošlom kolu elitnog takmičenja doživela tesan poraz u Moskvi, od ekipe CSKA. 

Sa druge strane, Alba, koja je "desetkovana" stigla u Beograd ima skor 1-3, a jedini trijumf zabeležila je protiv Fenerbahčea, na  domaćem parketu (84:70).

Tok meča iz Pionira možete pratiti uživo na našem portalu.

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading