PROMENE U PARTIZANU: Čanak novi trener, Todorić više nije sportski direktor

Autor:

Sport

14.12.2017

16:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaški klub Partizan zvanično je predstavio Nenada Čanka kao novog trenera crno-belih.

RepublikaFoto: Miroslav Todorović
Čanak je novi trener Partizana

Čanak je zamenio Miroslava Mutu Nikolića, koji je pre nekoliko dana dobio otkaz. On je ugovor sa Partizanom potpisao do juna 2020.

- Čanak je novi trener. Dobio je jednoglasnu podršku na sednici Upravnog odbora, od svih 12 prisutnih članova. On je bivši kapiten Partizana, ideli smo da je dobro dati šansu mladim trenerima - rekao je predsednik kluba Ostoja Mijailović.

- Danas je održana peta sednica Upravnog odbora na kojoj je doneta odluka da se raskine saradnja sa Nikolićem, pre svega zbog loših rezultata. Davao sam mu podršku, ali nije uspeo da stabilizuje rezultate. Želim mu dobro zdravlje i da što pre nađe klub. U narednom periodu ćemo da načinimo sporazumni raskid kako se ne bismo se razvlačili po sudovima - kazao je Mijailović.

Osvrnuo se i na propuste u transferima igrača, kako onih koji su realizovani, tako i onih koji nisu.

- Moram da rešim pitanje komunikacije klupe i parketa, jer kad je nema onda je uvođenje novih igrača suvišno. Samardo nije bio moj izbor, već Nikolićev i to je bila moja greška. Ja ne poznajem košarku, prošli put sam komentarisao šta nam fali, ali više neću da se mešam u struku - istakao je predsednik KK Partizana.

Čanak je do sada vodio Spartak, što mu je prvi angažman kao prvi trener, a prošlu sezonu je proveo u stručnom štabu crno-belih. Dva puta je tokom igračke karijere nastupao za Partizan, od 1992. do 1994. i od 1999. do 2003. godine.

Prvi pomoćnik biće mu Dejan Mijatović, dok će u štabu ostati i Aleksandar Matović. 

Dragan Todorić neće više biti sportski direktor. Todorić će ubuduće biti savetnik predsednika kluba za sportska pitanja, a do izbora novog sportskog direktora, tu funkciju obavljaće Dušan Kecman.

- Todorić nije smenjen, već je pomeren sa tog mesta i biće moj savetnik i jedan od najbližih saradnika. I dalje će biti u klubu, a danas je dobio poverenje UO a nadam se da će ostati i dalje u klubu i kada ode u penziju, jer je jako teško pronaći čoveka sa takvim znanjem i bogatim iskustvom. Kada je u pitanju mesto sportskog direktora, pregovaramo sa nekoliko proverenih ljudi. Želimo da to bude mlad, energičan čovek, bivši sportista, da napravi kontakte i da se bavi transferima. Dušan Kecman će ostati tim menadžer i zauzeće Todorićevo mesto na klupi dok ne rešimo pitanje sportskog direktora - istakao je Mijailović.

Čanak je istakao da je srećan povratkom u svoj nekadašnji klub.

- Ovo je moja sportska kuća. Veoma dobro znam šta navijači očekuju od Partizana. Daću 100 odsto energije i znanja da vratimo Partizan na svoje mesto. Čeka nas težak posao, ništa nije lako, ali nećemo odustati", rekao je Čanak.

Mijatović je istakao da Partizan mora da juriša na najviše ambicije.

- Svesni smo postojanja jednog kontinuiteta filozofije kada je u pitanju selekcija ličnosti koje su ulazili u Partizan i želim da klub zadrži taj identitet od koga ne sme da se odustane. Kao što su naši prtehodnici rekli, Partizan ili ima tim koji će da juriša na najviše ambicije ili da ima tim koji će da za koju godinu to isto da napravi - istakao je Mijatović. 

Čanak će na klupi Partizana debitovati na utakmici ABA lige protiv MZT-a, u subotu od 19 sati.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading