"GROBARI", NE TRČITE PRED RUDU: Obradović kreće po TROFEJ Evrokupa, a velika LEGENDA Partizana UPOZORILA crno-bele!

Autor:

Sport

19.10.2021

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obradović nakon devet titula u Evroligi i dva FIBA kupa želi da s "parnim valjkom" trijumfuje i u drugom po rangu takmičenju u Evropi.

Republika

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović

Legendarni trener Željko Obradović (61) pokušaće da odvede Partizan do novog uspeha u Evropi, i to posle 29 godina, i da tako dopuni kolekciju trofeja. On je sa crno-belima ispisao istoriju 1992, kada ih je odveo na krov Evrolige, koja se ranije zvala Kup evropskih šampiona. A ove sezone ima priliku da ponovi isti uspeh, ali u Evrokupu, koje je drugo po rangu evropsko takmičenje. Obradović će prvi put u karijeri nastupiti u ovom takmičenju, a debi će imati večeras (19.30, Sport klub 1), kada crno-beli gostuju ekipi Hamburga u grupi A.

Srpskom treneru će dodatno olakšati posao to što se "parni valjak" smatra glavni favoritom u drugom po rangu takmičenju u Evropi. Kvota da će crno-beli podići trofej Evrokupa je 3,50, zatim idu Virtus Bolonja sa 4,50, pa Valensija sa 5,00 i ostali. Ukoliko se prognoze obistine, Željko će, pored devet trofeja Evrolige, koje je osvojio s Partizanom, Badalonom, Real Madridom, Panatinaikosom i Fenerbahčeom, kao i dva trofeja FIBA Saporta kupa s Benetonom, u kolekciju dodati i pehar Evrokupa.

Međutim, proslavljeni reprezentativac naše zemlje Žarko Paspalj (55) smatra da je još rano za priču o titulama.

- Svi bismo mi voleli da Željko donese novi trofej u Humsku, ali ne bi trebalo da žurimo. Ima dosta da se igra, posebno što je novi sistem takmičenja i videćemo kako će sve izgledati. Znam da će Obradović uvek dobro odraditi posao, ali videćemo kako će se ovaj mladi tim uklopiti i kako će sve izgledati na kraju. Mora da se ide polako, bez žurbe - objasnio je Paspalj.

Republika

Foto: Telegraf/VLukić

Paspalj poziva na strpljenje

Nokaut faza na jedan meč

Sistem takmičenja u Evrokupu ove sezone skroz je promenjen u odnosu na prošlu godinu. Posle grupne faze više neće ići top 16 faza, pa plej-of, koji se igrao na dva dobijena meča, kao što je bio slučaj ranije. Ove sezone će biti samo dve grupe od po 10 timova. Nakon 18 mečeva u grupnoj fazi sledi osmina finala, u kojoj će igrati po osam najboljih ekipa iz dve grupe. Čitava nokaut faza igraće se na jedan dobijeni meč, a prednost domaćeg terena imaće tim s boljim skorom u grupnoj fazi.

Prva prepreka Partizanu u Evrokupu biće ekipa Hamburga, koja je osnovana tek pre osam godina (2013). I pored toga što naredni protivnik nije mogo atraktivan, trener crno-belih Željko Obradović poručuje da njegovi izabranici ne smeju da potcene Nemce.

- Napravili smo dublju analizu i gledali snimke utakmica, jasno je da ćemo za protivnika da imamo tim koji igra izuzetno agresivnu košarku. Tim iz Hamburga čak i posle primljenog koša pokušava da trči i to je glavna odlika ove ekipe. Zato moramo da budemo veoma koncentrisani da bismo ih zaustavili - objasnio je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading