DELIJE MU SKANDIRANJEM POSLALE JASNU PORUKU: Bivši igrač Budućnosti nije očekivao ovo od Zvezdinih navijača (VIDEO)

Autor:

Sport

18.10.2021

07:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U okviru regionalne ABA lige sinoć je odigran derbi kola koji je opravdao sva očekivanja. Crvena zvezda je 16 poena minusa uspela da pretvori u 15 poena prednosti i savlada ekipu Cedevita Olimpije (79:64).

Republika

Foto: Starsport

KK Crvena zvezda

Posle mnogo problema u prvih 15 minuta i najvećeg zaostatka (19:35) su crveno-beli napravili veliki preokret i stigli do trećeg trijumfa u ABA ligi.

Jedan od igrača koji ima velike zasluge za to je Nikola Ivanović koji je upisao 12 poena, 5 skokova i 4asistencije. 

- I pre meča smo znali koja je važnost utakmice i koliko je bilo bitno da se napravi reakcija u odnosu na poraz u Laktašima i da se vratimo na pobednički kolosek u ABA ligi. Posebno posle dve teške utakmice i puta u Moskvu - počeo je priču Ivanović.

 

 

Ivanović je istakao da je upravo to bilo njemu i saigračima u glavi i kod tog zaostatka.

- Samo to što smo znali važnost meča i pobede je bilo dovoljno da ne dozvolimo Cedeviti da održi prednost. U drugom poluvremenu smo igrali u odbrani onako kako znamo i kako treba i na kraju relativno rutinski slavili.

U paklenom rasporedu od sedam dana crveno-beli su odigrali četiri meča. Izgubili su od Igokee i CSKA gostima, savladali su Žalgiris i Cedevita Olimpiju kod kuće.

- Specifično je zaista. Mnogo je teško igrati svaka dva dana i iznova naći motiv, ritam i snagu. Svesni smo bili pre početka sezone šta nas sve čeka, posebno u oktobru koji je jedan od najtežih.

Nikola je istakao da mu šut još uvek nije na pravom nivou. Vidno je od starta sezone da Nikola traži pravi šuterski ritam, onaj koji ga je krasio u Budućnosti iz koje je stigao na Mali Kalemegdan.

Učinak jeste bio dvocifren, ali je šut za tri bio slab (1/7)

- Tražio sam šut i sinoć i nisam uspeo da ga nađem. Drago mi je što sam uspeo da pronađem nešto što je pomoglo ekipi da se odvoji i da smo uz dobru defanzivu i neke koševe u napadu uspeli da promenimo meč - istakao je Ivanović. 

Na to se nadovezalo još jedno pitanje upravo o tom traženju napadačkog ritma.

Navijači crveno-belih su vrlo dobro shvatili njegov učinak na sinoćnom meču te je dobio i stojeće ovacije i skandiranje "Džoni, Džoni".

- Nisam to očekivao, generalno je osećaj lep. Nezavisno od Zvezde i bilo čega zaista se uvek trudim da dam sve od sebe i da pružim sve što mogu. Drago mi je što su navijači makar na trenutak to prepoznali - zaključio je Ivanović.

Ivanović je u dosadašnje četiri utakmice regionalnog takmičenja imao dobar šut za dva (10/16), ali je problem u šutu za tri poena (4/21). 

Dejan Radonjić i ekipa imaće sada malo više vremena za odmor i treninge pošto je sledeća utakmica u petak protiv Albe u Beogradu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading