RADONJIĆ ZAPALIO DELIJE: Trener Zvezde govorio o CENTRU koga svi već mesecima čekaju...

Autor: Republika

Sport

17.10.2021

23:51

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Cedevita Olimpije u četvrtom kolu regularnog dela ABA lige rezultatom 79:64.

Starsport

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić

Svoje impresije nakon ove važne pobede izneo je strateg crveno-belih Dejan Radonjić:

- Krajnji rezultat ne govori o tome šta se dešavalo. Bila je to teška utakmica za nas posle dolaska iz Moskve i praktično bez treninga. Bili smo u seriji mečeva i svi su bili jako teški, sa ogromnom potrošnjom. Bila je enigma kako ćemo odreagovati, što je pokazao početak. Postojala je određena opreznost, u drugoj četvrtini smo ušli zadnjih nekoliko minuta sa mnogo većom energijom, kvalitet igre je bio značajno bolji. Uspeli smo da smanjimo zavidnu razliku koju je imala Cedevita Olimpija i da dođemo do poena prednosti.

- To je bilo u talasima na početku, ali smo uspeli da kroz dobru odbranu dođemo i do većeg broja dobrih napada, da imamo mirnu završnicu. Prednost je bila prevelika u odnosu na ono što se dešavalo, Cedevita Olimpija je igrala jako dobro - rekao je Radonjić.

Kaže da je prelomna bila upravo druga četvrtina, gde je bilo potrebno pronaći odgovor na lošu igru sa početka.

- Mislim da je gledajući drugu četvrtinu, bilo je važno da izađemo iz statusa gde smo mogli da upadnemo u veće probleme. Koristili su dobro našu meku odbranu, nikako nismo uspevali da iz slabije odbrane dođemo do boljih rezultata. To nam je omogućilo da dalje gradimo igru, iako je u trećem delu Cedevita opet stekla prednost, ali osetilo se da smo tu, da smo energetski spremni da odgovorimo.

Kalinić je opet imao preveliku potrošnju, ali je opravdao minute provedene na terenu. Sa druge strane, Kuzmić se kristališe kao centar i pitanje je da li pored njega treba još jedan igrač na toj poziciji? Radonjić je imao svoje mišljenje.

Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u razgovoru sa Dejanom Radonjićem

- Očigledno da mu prija, a Kuzmić... Imate analizu tima, ja imam drugačije mišljenje. Uspeli smo da iznesemo ovo sa dva centra, tako će biti u nastavku- istakao je Radonjić.

Sa druge strane, strateg gostiju, JuricaGolemac istakao je da je Zvezda zasluženo preokrenula i došla do pobede.

- Zvezda je zaslužila pobedu na kraju, ja im na tome čestitam. Mi smo parirali tri četvrtine, nismo uspeli da igramo 40 minuta, to nam se događa neko vreme. Neki igrači nisu trenirali ove nedelje, nismo iskoristili umor Zvezde koji je bio evidentan. Našli su zadnji atom snage - zaključak je Golemca.

Komentari (1)

Loading