ZVEZDINA GRANITNA ODBRANA: Ivanović od TRAGIČARA do JUNAKA, crveno-beli SRUŠILI Ljubljančane u DERBIJU ABA lige! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.10.2021

20:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u derbiju 4. kola ABA lige, u dvorani "Aleksandar Nikolić", Cedevita Olimpiju rezultatom 79:64.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Cedevita Olimpija

Bila je to izuzetno uzbudljiva utakmica koju je favorizovani domaćin "prelomio" tek u poslednjoj deonici na krilima odlične odbrane, ali i podrške navijača u Pioniru. Tada je u odličnu seriju ušao plejmejker Nikola Ivanović, koji je u tandemu sa Ognjenom Kuzmićem, bio nerešiva enigma za Ljubljančane.

Domaće su predvodili Holins i Mitrović sa po 13 poena, dok je Ivanović dodao 12, većinu u poslednjih deset minuta. Dvocifreni su bili i Kalinić sa 11, odnosno Kuzmić sa deset koševa, uz čak 11 skokova.

Kod Slovenaca istakao se Jaka Blažić sa 16, dok je Edžam ubacio 13 poena.

Prva četvrtina je u potpunosti pripala Ljubljančanima. Gosti su prikazali sjajnu defanzivu, crveno-beli su za prvih šest minuta igre postigli samo četiri poena, a na kraju prvog kvartala na semaforu je stajalo 24:17 u korist izabranika trenera Jurice Golemca.

 

 

Zvezda se vratila u drugoj četvrtini, posebno u finišu prvog poluvremena. Domaćin je na veliki odmor otišao sa minimalnom prednošću (40:39), na krilima Ostina Holinsa koji je već tada imao 11 poena.

 

 

Rezultatska klackalica je nastavljena i u trećoj četvrtini. Domaćini su imali brojne prigovore na suđenje, tehničke greške dobili su trener Radonjić i Kalinić, a na kraju deonice Ivanović je pogodio trojku iz driblinga za 56:55.

 

 

Zvezda je nametnula svoj ritam od početka poslednjih deset minuta. Najpre je u dva navrata poentirao Kuzmić, Kalinić se nadovezao preciznim šutem van linije 6,75 za 64:60, a crveno-beli su dominirali i u skoku. To su bili prelomni trenuci susreta, Karlmajkl je bio polovičan sa linije penala, a Dobrić je na drugoj strani bio precizan u oba navrata. Gosti su potom napravili nesportsku ličnu grešku, a to je u potpunosti iskoristio Ivanović koji je sa četiri vezana koša crveno-belima doneo dvocifrenu prednost - 71:61!

Do kraja meča Ljubljančani nisu uspeli da se vrate u igru, pa je klub sa Malog Kalemegdana stigao do trećeg abaligaškog trijumfa.

Crvenu zvezdu naredni izazov čeka u Evroligi u petak od 19 časova kada u prestonicu Srbije stiže berlinska Alba.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading