SIN ZVEZDINE LEGENDE PONOSNO NOSI CRNO-BELI DRES: Tati ne smeta što igram za Partizan!

Autor: Marija Stefanović

Sport

16.10.2021

19:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U srpskoj košarci doskoro je bilo nezamislivo da tata i sin karijeru započnu u redovima različitih večitih rivala, kao što je to slučaj sa mladim igračem Partizana Urošem Trifunovićem (21) i njegovim ocem Aleksandrom (54), koji se smatra legendom Zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Uroš Triufunović sa saigračima iz Partizana

Tako je Uroš 2018. godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa crno-belima, dok je popularnom Trifi Crvena zvezda bila prvi tim za koji je igrao, a koji je kasnije i predvodio sa klupe i to u tri navrata.

Međutim, mladi igrač crno-belih izjavio je u intervjuu za Srpski telegraf da njegovom ocu ne smeta što je otišao u redove večitog rivala.

Republika

Foto: Starsport

Otac vam je legenda Zvezde, da li mu je smetalo kada ste zaigrali za Partizan?

- Ništa mi tata nije rekao kada sam odlučio da dođem u Partizan. To je bila samo moja odluka. On nije imao ništa protiv, čak naprotiv uvek me podržava u svim mojim postupcima

Ima li Trifa običaj da vas kritikuje ili savetuje posle nekog meča?

- Ne, on se ni malo ne meša oko moje karijere. On samo kaže: "Ja sam firma za sebe" i tu se završava sav razgovor. Nema običaj da me savetuje ili tako nešto. Iskreno da vam kažem mi ni ne pričamo mnogo o košarci kada smo zajedno.

Republika

Foto: Starsport

Na početku karijere da li vam je otac bio idol, ili ste se ugledali na nekog drugog sportistu?

- Kada je u pitanju košarka, tu nisam imao nikakvog idola. Ja sam se uvek trudio da imam neki svoj put, a ne da se ugledam na nekog. Želim da sam sebi budem idol. Međutim, ako gledamo i ostale sportove, onda bih izabrao Frenka Lamparda. Njemu sam se uvek divio, on je pravi sportista.

Ove sezone u Partizanu imate priliku da sarađujete i sa najboljim evropskim trenerom Željkom Obradovićem, koliko vam to znači?

- Svi mi znamo koliko je Obradović veliki trener i to ne treba dodatno da se pominje. On se stvarno trudi da iz svakog igrača izvuče maksimum. Željko je veoma zahtevan i mnogo traži od nas. Što je i normalno.

Poznato je da je Željko veoma strog trener. Ima li običaj da vas kritikuje?

Naravno da nas kritikuje i to redovno, ali sve je to normalno. Mi smo svesni da on to radi iz najbolje namere i da samo želi da mi igramo dobro i da pobeđujemo.

Mogu li crno-beli uz njega da se vrate na šampionski put?

- Partizan uvek ima najviše ambicije, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu. I to se nikad ne dovodi u pitanje. Samo ne smemo da jurimo, ipak smo mi još mlada ekipa, koja je tek par meseci na okupu i potrebno nam je vreme da se uigramo.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Fudbal druga ljubav

Pratite li još neki sport pored košarke?

- Obožavam da gledam fudbal. Posebno Premijer ligu, to mi je nekako najzanimljivije. Pratim i domaći fudbal ponekad. Uglavno mi je vikend rezervisan za fudbal i sve me zanima. Čak volim i da igram igricu FIFA kad sam na putovanjima sa saigračima, pa nemamo šta da radimo.

Republika

Foto: Starsport

 

Stranci su di-džejevi

Partizan je ove sezone skroz promenio tim, kako su se uklopili novi igrači?

- Imamo baš dobru ekipu. Svi se međusobno družimo i nema nikakvih izdvajanja ili klanova. Stvarno su svi dobri momci. Neke saigrače znam od ranije, a novi koji su došli su se dobro uklopili. Stvarno je zdrava hemija i svi su uvek raspoloženi i za priču i za šalu.

Ko je zadužen za puštanje muzike u svlačionici?

- Ove sezone stranci su di-džejevi, oni su zaduženi za muziku. Tako da uglavnom puštamo strane pesme, retko kad slušamo domaću muziku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading