BEZ TRUNKE SUMNJE U RADONJIĆA: Pitali smo Štimca o Zvezdi, njegov ODGOVOR je raspalio maštu "Delija"!

Autor:

Sport

15.10.2021

14:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji reprezentativac Srbije i miljenik "Delija" Vladimir Štimac je za naš portal prokomentarisao start Crvene zvezde u novoj sezoni i ocenio šanse crveno-belih u Evroligi , kao i u regionalnom takmičenju.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Štimac veruje u Crvenu zvezdu

Crvena zvezda ima identičan skor u Evroligi i ABA ligi (dve pobede i jedan poraz), ali ukoliko se uzme u obzir da ne može da računa na sve raspoložive snage, zaključak je da su crveno-beli odradili ozbiljan posao na startu sezone.

Vladimir Štimac je igrao za klub sa Malog Kalemegdana u tri navrata, a sjajne partije čete Dejana Radonjića ga nimalo nisu iznenadile.

- Odličan start sezone, nisam uopšte sumnjao ni jednog trenutka jer znam kakav je Dejo trener, znam koga je doveo, sklopile su se kockice, tako da mi sve izgleda super. Igra se brza košarka zato što nema klasičnog centra, mislim da to trenutno prija Zvezdi i da je odlična atmosfera u timu. Ja volim Zvezdu i bitno mi je da pobeđuju, igraju odlično, nadam se da će ovako nastaviti, rano je da se bilo šta komentariše jer je još početak sezone- rekao je Štimac za Republika.rs.

Šampion Srbije je zabeležio dve važne pobede na startu Evrolige, protiv Makabija u Tel Avivu i protiv Žalgirisa u Beogradu, a posle tri kola u elitnom takmičenju su ocenjeni kao najbolja odbrambena ekipa (na tri meča primili 185 poena).

Republika

Foto: Starsport

Štimac oduševljen Zvezdinim partijama

- Ja sam očekivao, Zvezda realno ima kvalitetniji tim od Žalgirisa, Makabi je igrao na svom terenu, ali ne smemo potceniti Dejanovo iskustvo, on zna kako se igraju te utakmice. Zvezda igra svoju odbranu, tri utakmice po šezdeset i nešto poena su primili, što je jako malo naspram protivnika sa kojima su igrali.

Crveno-beli ove nedelje igraju duplo kolo Evrolige, a od 19 časova gostuju višestrukom prvaku Evrope, moskovskom CSKA.

- CSKA je velika ekipa, sa velim budžetom, dobrim igračima, dobrim trenerom. Biće jako teško, ali mislim da će odigrati dobru partiju i ja se nadam nekoj pobedi, ali ne želim da stavljam nikakav pritisak. Ipak je to bivši šampion, Zvezda radi sa onim što ima i to radi na najbolji mogući način, za razliku od drugih klubova koji imaju mnogo više mogućnosti.

Iskusni centar smatra da je još uvek rano za prognoze i ističe da je "ubitačan" ritam ono što može da promeni tok sezone u potpunosti.

- Još uvek je rano za prognoze, neki timovi su doživeli poraze na startu, ali to nije realno. Drago mi je da je Zvezda ovako počela, ali mnogo je tu faktora, mnogo neočekivanih stvari povreda, sezona je duga.

Crveno-beli su morali da se snalaze bez standardne "petice", a Luka Mitrović se pokazao kao sjajno iznuđeno rešenje.

- Luka Mitrović igra odlično, Zvezda igra odlično i bez klasične petice, možda pojačanje za kasnije, to je sve na klubu, šta god da urade poraz ili pobeda, ja ih podržavam.

Štimac o Partizanu i prognazama u ABA ligi

- Ispratio sam da je Željko došao, iznenadio sam se, ali ne pratim toliko Partizan, imao sam priliku da sarađujem sa njim, ali iskreno pratim Zvezdu, i to je to.

Bivši reprezentativac smatra da će Zvezdi i Partizanu teško neko da pomrsi račune u ABA ligi.

- Možda na početku dok je sveže možemo da vidimo neko iznenađenje, kad se ustali sistem teško da će neko Zvezdi i Partizanu moći da parira, ali još uvek je rano prognozirati ko će osvojiti regionalno takmičenje.

Republika

Foto: Starsport

Vladimir Štimac slavi sa navijalima Srbije

O povratku Svetislava Pešića na klupu reprezentacije

- Pešić me je mnogo naučio, kako doći do najvećeg nivoa, kako trenirati, jako ga cenim i poštujem, on je ozbiljan trener - rekao je Štimac.

Dodao je da je neuspeh košarkaša Srbije u kvalifikacijama za Olimpijske igre bio slučajan i da je bilo očekivano da se nađemo u Tokiju.

- Svima je bilo krivo i bilo je realno da odemo. To je prošlost treba se spremiti za buduće stvari, došao je ozbiljan trener i Igor je bilo veliki stručnjak, ali nisu se poklopile kockice. 

Štimac je u razgovoru za naš portal otkrio da ima dve ponude za nastavak karijere posle raskida saradnje sa turskim Baščešehirom, ali nije želeo da precizira o čemu se radi jer je, kako rekao i dalje sve neizvesno, iako je zvučao jako zadovoljno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading