DVOSTRUKI ARŠINI: Crvena zvezda DRAKONSKI kažnjena od ABA, Hrvati za "Ubij Srbina" dobili smešnu opomenu!

Autor:

Sport

15.10.2021

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

ABA liga je izrekla kazne Crvenoj zvezdi, Zadru i Mornaru iz Bara zbog propusta na mečevima koju su čak mogli da prerastu u veće incidente.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda - Budućnost

Ono što je očigledno je da je Crvena zvezda dobila veću kaznu za slične incidente koje su se dogodili i na drugim terenima u regionu.

Prvo je sankcionisan Zadar, sa 2.500 evra.

- Kaznili su nas zbog vređanja na nacionalnoj osnovi službenih lica, sudijske trojke i igrača Partizana. Radi se o povicima "Ubij Srbina", "Cigani", "slovensko go..o", spominjala im se i majka. Ovo nam je samo upozorenje, ako se bude ponavljalo, kazna će biti viša- rekao je Željko Žilavec, direktor hrvatskog kluba.

Potom je kažnjena Crvena zvezda sa čak 15.100 evra jer je, kako je navedeno u izricanju presude u koju je Mozzart Sport imao uvid: "Zvezda imala propust u organizaciji utakmice sa Budućnošću na način da su gledoci vređali sudije i gostujućeg igrača Vladimira Micova, kao i da su u poluvremenu počinili incident bacanjem predmeta (upaljača) na sudije..."

Zvezda je na optužbe odgovorila da je "tačno da je u jednom trenutku deo gledalaca vikao 'lopovi, lopovi' i 'pi..o grobarska', ali da nije tačno da je za vreme utakmice došlo do vređanja na nacionalnoj osnovi odnosno skandiranja 'pi..o slovenska', ali da je bilo povika 'pi..o lopovska', da je tačno da je jedan upaljač bačen s vrha tribina gde osiguranje nije moglo preventivno da deluje i da je taj gledalac udaljen iz dvorane i legitimisan od strane nadležnih organa, te da mu je oduzeta sezonska karta”.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde

Inače, u presudi se navodi da je gađanje sudije upaljačem koštalo crveno-bele 15.000 evra, da su uvrede dodatnih 1.000, ali je onda sve to svedeno na pomenutih 15.100.

Na kraju je kažnjen predsednik Mornara iz Bara Đorđije Pavićević sa ukupno 2.500 evra jer je "vređao sudiju Nermina Nikšića, uhvatio ga za ruku te je s njim pokušao da se fizički obračuna".

Dakle kada se sve sabere vikanje "Ubij Srbina" košta 2.500 evra, upaljač 15.100, a pokušaj fizičkog napada 2.500 evra...

Poređenja radi, kada je Zvezda gostovala kod Makabija u Evroligi, izraelski tim je za ubacivanje upaljača na teren kažnjen sa 1.500 evra, dok je Panatinaikos morao da plati 5.000 zbog paljenja baklji u dvorani na meču sa Fenerbahčeom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading