NIJE DOBRO POČELO: Zvezda poražena od favorita za Evropski tron!

Autor:

Sport

15.10.2021

09:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počeo je Evrokup u kojem nastupaju i košarkašice Crvene zvezde. One su u prvom kolu izgubile od ruske Nadežde iz Orenburga 86:92 (11:21, 27:24, 28:28, 20:19) u okviru grupne E u hali u Železniku.

Republika

Foto: Starsport

Tu je i šansa za popravni

Ovo je bila prva utakmica crveno-belih posle 12 godina na evropskoj sceni protiv jednog favorita za osvajanje pehara u Evrokupu.

Najefikasnija u redovima Crvene zvezde sa 17 poena bila je Maša Janković, po 16 su postigle Nevena Naumčev i Milina Mišeljić, Aleksandra Katanić je dodala 13, a dvocifrena sa 10 poena bila je i Alison Švagmejer.

Na drugoj strani, Markiša Getling ubacila je 26 poena uz devet skokova, Adaora Elonu je stala 23.

Trener Dragan Vuković nakon meča istakao je da je razlika koju je protivnik ostvario u prvoj četvrtini bila presudna za dalji tok meča.

- Novi smo u takmičenju, što se osetilo i videlo na samom početku utakmice kada nam je protivnik napravio 10 poena razlike, i mi smo celu utakmicu jurili tu razliku. Nismo uspeli, potrošili smo mnogo snage i energije protiv Nadežde, koja je jedan od favorita za osvajanje Evrokupa. Pokušaćemo u narednim utakmicama to da popravimo - rekao je Vuković.

Kapitenka Crvene zvezde Nevena Naumčev je čestitala protivniku na pobedi, pohvalila izdanje svoje ekipe, kojoj je malo falilo do velikog preokreta i iznenađenja.

- Mislim da smo imali dobru energiju, igrali smo protiv jednog od najvećih favorita za osvajanje Evrokupa i pokazali smo da možemo da pariramo. Nismo imale sreće, ovo nam je bila prva utakmica u jakom takmičenju, ali mislim da smo bile na visini zadatka. Sledeća utakmica nas očekuje protiv Olimpijakosa i pokušaćemo da osvojimo prve bodove. Čestitam ekipi Nadežde na pobedi i mojoj ekipi na borbi i prikazanom na ovom meču - rekala je ona.

Zvezda naredni meč u Evrokupu igra narednog četvrtka u Atini protiv Olimpijakosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading