KALINIĆ PROMENIO PLOČU: Košarkaš Zvezde izneo KONAČAN STAV o Kosovu i Metohiji!

Autor:

Sport

13.10.2021

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić uputio je izvinjenje javnosti zbog izjave o Kosovu i Metohiji.

Republika

Foto: Starsport

Oglasio se Nikola Kalinić o gorućoj temi

Kalina je poručio da je Kosovo za njega "neizostavni deo Srbije", kao i da je svoj patriotizam dokazao osvajanjem medalja u dresu sa nacionalnim grbom.

- Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek - počeo je Kalinić za "Sportklub", pa pojasnio:

Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu - jasan je Nikola Kalinić.

Podsetimo, reprezentativac Srbije je zbog svojih reči osuđen od strane javnosti, a Delije su mu uputile salvu uvreda u beogradskoj areni, gde je gostovao u dresu Fenerbahčea.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading